Ultima oră

Sint bani pentru salariile profesorilor vrinceni

Gabriela Draghici
8 apr 2011 820 vizualizări
Dascalii isi primesc salariile la timp, ofera garantii liderii de sindicat

Vesti bune pentru dascalii vrinceni. Neplata salariilor, situatie existenta in citeva judete ale tarii, nu se va intimpla si in Vrancea, sustin liderii de sindicat. De altfel, in urma cu doua zile, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul in interesul legii formulat de procurorul general privind aplicarea Legii 221/2008, referitoare la cresterile salariale de 50% in Educatie, cadrele didactice avind astfel dreptul la plata diferentelor salariale. O problema ramine insa proiectul legislativ propus de premierul Emil Boc prin care calcularea salariilor dascalilor sa se faca in baza unei noi grile unitare, anulindu-se hotaririle judecatoresti. Multi dascali se tem ca o vor lua de la capat cu luptele si protestele, daca Guvernul Boc hotaraste sa treaca peste decizia Curtii. "Noi am primit banii la termen. Chiar in urma cu doua saptamini am participat la o sedinta la Finante, unde ni s-a prezentat bilantul cheltuielilor si nu vom avea probleme de aceasta natura. Vor fi probleme daca Guvernul decide sa treaca peste hotarirea Inaltei Curti de Casatie si Justitie si va merge pe ideea asumarii raspunderii", ne-a spus Paulina Roscan, liderul SIP-FEN, filiala Vrancea. De altfel, conducerea ISJ Vrancea anunta in urma cu citeva saptamini ca nu vor fi probleme cu plata salariilor dascalilor vrinceni nici in anul ce urmeaza. Cit priveste decizia Inaltei Curti, premierul Emil Boc sustine ca va fi respectata, insa drepturile salariale pentru perioada 1 octombrie 2008-31 decembrie 2009 vor fi platite cu "tiriita", cind economia tarii isi va permite. "Ne-am fi dorit sa ii primim intr-o singura transa, insa asta este conjunctura si acestea sint masurile. Referitor la prima victorie la Tribunalul Vrancea in obtinerea majorarii salariale a celor peste 4.000 de cadre didactice si al carui dosar se afla in prezent la Curtea de Apel Galati, inclin sa cred ca vom cistiga. In cazul in care nu se va intimpla asta, sintem dispusi sa mergem pina la CEDO (n.r. Curtea Europeana a Drepturilor Omului)", ne-a declarat Constantin Grigore, liderul SLI Vrancea. (Gabriela DRAGHICI)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.