Ultima oră

Nascuti sub semnul lui Pacala

Ziarul de Vrancea
1 apr 2011 11328 vizualizări
In ziua in care majoritatea stam vigilenti sa nu ne-o luam, altii isi sarbatoresc ziua de nastere cu pacaleli u fii ai poporul care l-a creat pe Pacala, sarbatoritii de azi spun ca a face glume este o parte din ei u inspectorul Dragos Mircea si medicul Vitalie Betisor spun ca joaca farse altora, dar ca ei sint greu de prins in capcana u in schimb, primarul Zar spune ca in cinci campanii pentru primarie nu si-a pacalit electoratul

Din categoria selecta a oamenilor amuzanti nascuti sub semnul lui Pacala fac parte fostul prefect Dragos Mircea, primarul PSD al comunei Golesti, Alexandru Zar, dar si medicul Vitalie Betisor de la Ambulanta. Pentru ei 1 aprilie e zi de sarbatoare, dar si de etalare a calitatilor de farsori. Umorul si ironia, uneori aplicata chiar si pe propria lor piele, nu le lipsesc nici unuia dintre cei trei "Pacala". Fostul prefect Dragos Mircea spune ca este maestru in a "coace" apropiatilor farse, care nu tin neaparat de data din calendar. Viteaz insa, ne spune ca nu s-a nascut omul care sa-l pacaleasca pe el. Poate in acest an, cine stie"¦ "Nu a fost nimeni sa ma pacaleasca de 1 aprilie. In schimb, eu i-am pacalit pe toti! Nu pregatesc nimic de ziua mea in materie de pacaleli. Nici petrecere nu stiu sigur daca voi face. Imi doresc sanatate si poate sa ne fie mai bine la toti", ne-a spus unul dintre sarbatoritii lui 1 aprilie. Si pentru ca in actuala sa postura de inspector guvernamental a fost tinut in sah de guvernanti, care propuneau desfiintarea functiilor si trecerea inspectorilor intr-un corp de rezerva, fara a fi platiti, jocurile politice din Parlament ar putea intoarce "poanta" eliminarii inspectorilor impotriva Guvernului Boc. Poate asteptind 1 aprilie pentru a ride mai cu foc, Dragos Mircea nu a comentat nici anuntul triumfator al premierului, vazut de sceptici ca pe o gluma neinspirata. "Actul prin care se desfiinteaza postul de inspector guvernamental a intrat pe procedura normala, pentru ca la urgenta nu a trecut. Nu comentez (n.r. la iesirea din criza anuntata de Emil Boc)", ne-a mai declarat Mircea, fost prefect de Vrancea in guvernarea liberala si in prezent inspector guvernamental intrat in cea de-a 39-a primavara.


Primarul "pacalici" care spune ca nu pacaleste votantii


Un alt sarbatorit pe 1 aprilie este primarul Alexandru Zar (PSD) de la Golesti. Desi se declara om serios, care tine stema si tricolorul deasupra biroului, tinind cont de faptul ca este primar la al cincilea mandat, se poate spune ca le-a cam "tras-o" adversarilor. Iar pentru politicieni, a avea speranta ca prind primaria de-un picior si nu se intimpla, poate fi considerata cea mai mare pacaleala. "Nu am facut pacaleli si nici nu am pacalit lumea. In ceea ce priveste daca sint sau nu amuzant, asta depinde de situatie, depinde de farsa. Da, citeodata sint. Cind le spun oamenilor ca sint nascut de 1 aprilie se cam uita chioris, considera ca nu spun adevarul", ne-a dezvaluit si edilul sef din Golesti. Intrebat daca mai spune "minciunele" si pacaleste electoratul, in spiritul datei care este trecuta in certificatul de nastere si al metehnelor de politician, edilul a declarat ca este corect in jocul politic. "Am cistigat de cinci ori Primaria din primul tur, deci nu se poate spune ca imi pacalesc electoratul. Si nu ii voi pacali. Ziua de nastere o petrec in prima parte a zilei la serviciu si apoi petrecem, cu cei apropiati, asa mai de criza", ne-a spus si Alexandru Zar, care va sufla azi in tortul cu 51 de luminari.


Betisor a cistigat tolaneala la mare, la soare, cu 1 aprilie


Dr. Vitalie Betisor, medic la Serviciul de Ambulanta, se afla si el in galeria selecta a celor nascuti de ziua pacalelilor. Astazi, salvatorul de vieti venit din Republica Moldova la 17 ani pentru a deveni student la Facultatea de Medicina din Sibiu, implineste 32 de ani. Se simte norocos ca s-a nascut in aceasta zi, mai ales ca a reusit ca cistige si ceva pariuri cu propria zi de nastere. Dr. Betisor spune ca, in studentie, a cistigat un sejur la mare dupa ce i-a demonstrat unui coleg cu buletinul de identitate, ca s-a nascut pe 1 aprilie. "Glume fac zilnic si cu atit mai mult pe 1 aprilie. De obicei nu mi se fac glume. Chiar daca mi se fac, nu sint credul", spune dr. Betisor. Desi glumet din fire, medicul devine extrem de serios cind vine vorba de meseria sa. Si daca prin politica a-i face farse adversarului se mai admite, cind vine vorba de salvarea unei vieti, nu e loc de pacaleli. (I. CRETU, R. MANOLACHE)


Persoane celebre nascute pe 1 aprilie:

In 1578- s-a nascut medicul britanic William Harvey, descoperitorul circulatiei sanguine. In 1697 se nastea scriitorul francez Antoine François Prevost d"â"¢Exile(romanul "Manon Lescaut")

In 1753 s-a nascut Joseph de Maistre, scriitor si filosof francez

In 1854 s-a nascut poetul Ioan S. Nenitescu, membru corespondent al Academiei Romane

In 1868 s-a nascut dramaturgul francez Edmond Rostand ("Romantiosii", "Printesa indepartata", "Cyrano de Bergerac")

In 1873 s-a nascut Serghei Rahmaninov, compozitor, pianist si dirijor rus

In 1875 s-a nascut scriitorul american Edgar Wallace

In1900 s-a nascut scriitorul Alexandru Philippide, laureat al Premiului Herder in anul 1965 ("Aur sterp", "Stinci fulgerate")

In 1952 s-a nascut Laszlo Tökes, episcop al Eparhiei Reformate de pe linga Piatra Craiului. Este autorul volumelor: "Unde e Dumnezeu, acolo este si libertatea" - selectiune din predicile sale, "Alocutiuni".

In 1954 s-a nascut Radu Saplacan, critic literar si poet (poezie: "Livada Roëntgen", "Usor, deasupra lumii", "Factorul sarpe")

In 1959 s-a nascut fotbalistul Helmuth Ducadam, fost portar al echipei "Steaua" Bucuresti si al echipei nationale.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.