Ultima oră

Drumul durerii Suraia-Focsani, plombat cu piatra

Sorin Tudose
14 mar 2011 2237 vizualizări
Soferii navetisti ocolesc 5 kilometri pe la Botirlau ca sa ajunga la Focsani

Dezastruosul drum dintre Suraia si Focsani a inceput sa fie "plombat" cu piatra de autoritatile locale in cursul saptaminii trecute. Vasile Grosu, edilul comunei, spune ca are de gind sa astupe craterele pina la Focsani. "Am inceput de la iesirea din sat sa mai astupam din gropi si vrem sa facem tot drumul pina la Focsani. Noi avem promisiuni de la Guvern ca drumul va intra in reparatii capitale, dar pina atunci incercam sa mai dregem un pic situatia", ne-a spus Vasile Grosu. De asemenea, acesta a mai spus ca va taia si vegetatia uscata din dreptul podului Zamfirei care obtureaza vizibilitatea soferilor. O varianta pentru a evita drumul Suraia "" Focsani ar fi un mic ocol de circa 5 kilometri pe la Botirlau. Cu toate acestea soferii care ar alege aceasta varianta ar trebui sa aiba rovinieta platita deoarece drumul este unul national. Nu-i mai putin adevarat ca cei cinci kilometri dintre Suraia si Botirlau sint groaznici si ei si ar necisita nivelari urgente. "Legat de drumul dinspre Botirlau ar trebui sa intram cu un autogreder pentru a mai nivela pamintul, dar mai intii trebuie sa imi repar drumurile de piatra din comuna pentru ca in urma topirii zapezii starea lor este jalnica", mai spune primarul suraian. Din pacate, la prima ploaie serioasa gropile astupate cu piatra vor fi din nou adevarate capcane pentru soferi. In ceea ce priveste masinile de mare tonaj care cara zilnic piatra or fi avind si ele partea lor de vina, dar mai curind lucrarile de mintuiala facute pe carosabil sint responsabile pentru felul in care arata drumul. Altfel nu se explica de ce un segment din drum de circa 2-3 kilometri este aproape intact la mai multi ani de cind a fost turnat, chiar daca masinile mari trec zilnic pe el. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 6 ore, 14 minute, 44 secunde
Este un dezastru acest drum. Baronul de Vrancea a anuntat cu trambite in campanie ca drumul se va reface cand Suraia va avea un prima din PSD. Dar noi cetatenii cu suntem vinovati, unde sunt taxele si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.