Ultima oră

Numar de telefon pentru romanii afectati de seismul din Japonia

Ziarul de Vrancea
11 mar 2011 479 vizualizări
Potrivit unui comunicat dat publicitatii de Ministerul Afacerilor Externe, personalul ambasadei Romăniei la Tokyo este în legatura permanenta cu autoritatile locale si guvernamentale. Pina in aceasta dupa amiaza, Ambasada nu a primit solicitari de asistenta consulara din partea cetatenilor romăni.

De asemenea, autoritatile nipone nu au semnalat misiunii diplomatice prezenta unor cetateni romani printre victimele cutremurului. Situatia este monitorizata permanent.în momentul de fata, nu exista informatii privind eventuale scurgeri radioactive de la reactorul nuclear Fukushima, masurile luate de guvernul nipon fiind de precautie. Potrivit autoritatilor japoneze situatia in teritoriu este calma si sub control."Precizam ca liniile de comunicatii si internet nu sunt functionale in zona de nord a Japoniei, situatie ce pune in dificultate confirmarea existentei cetatenilor romani in zona afectata. Momentan aeroporturile japoneze sunt inchise, iar trenurile au inca interdictie de circulatie. Cetatenii romani sau familiile acestora pot contacta Ambasada Romaniei la numarul de telefon 0081.334.79.03.11, cat si Departamentul Consular din cadrul MAE, la numarul de telefon 0040.021.319.21.37 sau la adresa de e-mail: drco@mae.ro. Orice informatii certe, verificate si confirmate oficial de catre autoritatile nipone privind cetatenii romani din Japonia vor fi transmise de MAE familiilor celor in drept", informeaza MAE.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.