Ultima oră

INTERNATIONAL:Stare de urgenta nucleara in Japonia. Defectiune la sistemul de racire al centralei nucleare Fukushima-VEZI VIDEO

Ziarul de Vrancea
11 mar 2011 621 vizualizări
2000 de rezidenti evacuati

Autoritatile au declarat stare de urgenta nucleara din cauza unei defectiuni la sistemul de racire al centralei nucleare Fukushima 1, anunta msnbc. Pina la acest moment nu s-au inregistrat scurgeri de materiale radioactive. Operatorul centralei, Tokyo Electric Power Co., a anuntat - via agentia de stiri Kyodo - ca sistemul folosit pentru racirea reactoarelor in caz de urgenta s-au oprit. Informatia a fost confirmata de ministrul japonez al Industriei.


Toate centralele nucleare din Japonia au fost oprite dupa ce insula a fost lovita de un cutremur de 8,8 grade Richter. Deocamdata, probleme au fost raportate doar la centrala Fukushima.


UPDATE 1 (14.42): 2.000 de locuitori din zona vor fi evacuati, anunta Kyodo News.


de Red. Stiri HotNews.ro



Japonia declară stare de alertă nucleară după seismul cu magnitudinea de 8,9


Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară Onagawa, din prefectura Miyagi, in urma cutremurului devastator ce s-a produs vineri in Japonia. Desi nu sunt scurgeri radioactive, a fost declarată stare de alertă nucleară.


De asemenea prefectura Fukushima unde se află o altă centrală nucleară va evacua 2.000 de locuitori.

Unele dintre centrale au fost inchise automat niciun material radioactiv nu s-a scurs in exterior in urma acestui cutremur.




Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară Onagawa, din prefectura Miyagi, in urma cutremurului devastator ce s-a produs vineri in Japonia. Incendiul a izbucnit in sala turbinelor, potrivit agenÃiei Kyodo News.


Desi nu sunt scurgeri radioactive, a fost declarată stare de alertă nucleară.


Probleme tehnice s-au inregistrat la centrala nucleară Fukushima după puternicul seism produs in Japonia vineri dimineată, informează pagina online a agentiei Kyodo.


Potrivit Ministerului nipon al Industriilor, sistemele de răcire a minereului nuclear s-au oprit la reactoarele 1 si 2 ale centralei nucleare administrată de compania Tokyo Electric Power.


2.000 de locuitori din apropiere de centrala nucleară Fukushima au fost rugati să isi părăsească locuintele, relatează agentia Kyodo. Agentia Internatională pentru Energie Atomică (AIEA) a anuntat că a primit informatii de la Japonia privind o stare de urgentă sporită, potrivit NewsIn.


Anterior, operatorul de la instalatia nucleară din Fukushima a raportat o "situatie anormală". Instalatia nucleară a intreprins o inchidere de urgentă.


O bază a fortelor aeriene din Matsushima a fost aproape acoperită de ape in urma valurilor seismice, relatează agenÃia Kyodo.


Circa 10.000 de persoane sunt blocate pe aeroportul internaÃional Narita din Tokyo, iar 1.100 de persoane sunt blocate pe aeroportul din Sendai, relatează agenÃia Kyodo.


Cutremurul din Japonia, care a avut o magnitudine de moment de 8,9, a fost urmat in următoarele ore de la producerea lui de mai mult de 30 de replici cu magnitudinea cuprinsă intre 5,4 si 7,1.


Cutremurul de vineri din Japonia, care s-a produs la ora locală 14.46, a declansat valuri seismice cu inăltimea de zece metri care au măturat coastele prefecturii Myagi. Desi victimele si pagubele incă nu pot fi evaluate, este probabil una dintre cele mai grave catastrofe naturale din istoria tării.


Oficialii niponi se tem că mai multe insule din Pacific au fost acoperite de ape.


Pană in prezent au fost raporate peste 50 de victime. Zeci de persoane sunt rănite si mai multe sute sunt dispărute.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.