Ultima oră

LIFE:Utile: Femeile vor barbati angajati, masculii, partenere tandre; Kiwi regleaza tensiunea arteriala

Ziarul de Vrancea
10 mar 2011 477 vizualizări
Ce cafea sa beti ca sa nu ajungeti la palpitatii; Cum te imbatranesc gentile grele

Femeile vor barbati angajati, masculii, partenere tandre


Barbatii si femeile au asteptari diferite de la partener. Ele pun pret pe situatia materiala, ei vor o partenera tandra si intelegatoare. In privinta locului sexului slab in societate, parerile sunt impartite. Multi europeni nu cred inca in modelul "si mama si femeie de cariera". Femeile isi doresc barbati adevarati, ei vor partenere blande, dar atractive, si ambele sexe asteapta mult sprijin emotional, arata un studiu realizat de GfK Austria. Pentru barbati, femeia perfecta trebuie sa fie intelegatoare, tandra, loiala si inteligenta. 98% din masculi au selectat aceste calitati dintr-o lista data de realizatorii studiului. Aproape la fel de multi barbati isi doresc ca femeile lor sa fie atractive (95%) si sa stie sa gateasca bine (93%). Daca pentru femei principalele calitati pe care vor sa le vada la un barbat sunt legate de cat de succes e sau cat de bine e vazut profesional, pentru ei nu conteaza la fel de mult acest lucru. Doar 84% din barbati vor ca partenerele lor sa fie de succes, iar 72% isi doresc sa fie instarite, scrie Adevarul.


Acupunctura amelioreaza durerile de cap


Acupunctura este un sistem complex de diagnosticare, tratare si prevenire a diferitelor boli. Terapeutii precizeaza ca acest tratament amelioreaza durerile de orice fel, de la cele reumatice pana la simplele migrene. In acelasi timp, aceasta metoda trateaza insomniile, indigestiile si atacurile de panica. "Acupunctura este un tratament eficient, mai ales in cazul durerilor reumatice, iar aceasta procedura duce la ameliorarea simptomelor", spune dr. Alice Popescu, de la Institutul National pentru Medicina Complementara si Alternativa. Specialistul precizeaza ca acupunctura are rezultate exceptionale in cazul durerilor de cap. "Procedura este folosita cu succes chiar si in cazul astmului bronsic, mai ales in cazul copiilor. In cazul adultilor aceasta afectiune doar se amelioreaza", mentioneaza medicul Popescu. Efectele terapeutice ale acupuncturii constau in deblocarea si eliminarea dezechilibrelor energetice minore sau majore ce apar in cadrul sistemului energetic al organismului, sustin expetii, scrie Gandul.


Ce cafea sa beti ca sa nu ajungeti la palpitatii


Cafeaua "neagra" bauta moderat trezeste creierul, e buna pentru dieta si digestie. Cafeaua solubila se absoarbe insa mai repede, ceea ce creste ritmul cardiac. Cafeaua nu ataca inima si nu face "gaura" in stomac daca nu aveti deja tensiunea marita sau nu suferiti de gastrita si ulcer. Asta in conditiile in care este bauta "cu cap", nu pe stomacul gol si nu mai mult de doua cesti pe zi. In rest, beneficiile cafelei bat riscurile: confera o stare de bine, ajuta la digestie, intensifica tranzitul intestinal si arderile. "Cofeina din cafea este un stimulent usor pentru sistemul nervos central, imbunatatind vigilenta si performanta. S-a sugerat, desi acest lucru nu a fost dovedit, ca exista efecte benefice ale cafelei asupra diabetului de tip II, afectiunii Parkinson si anumitor forme de cancer", a declarat Roger Cook, director Coffee Science Information Center, scrie EVZ.


Cum te imbatranesc gentile grele


Jumatate dintre femei sufera de dureri de spate din cauza gentilor prea voluminoase. Mai nou insa si barbatii au astfel de neplaceri. In functie de dimensiunea si de greutatea gentii, te poti alege cu artrita, hernie de disc si dureri de genunchi, spun specialistii. Plina cu telefoanele mobile, portofelul, trusa de machiaj, umbrela, agenda, cartea pe care o citesti si poate si o sticla cu apa, geanta pe care o porti pe umar cantareste aproape trei kilograme. Din cauza acestei greutati tot mai multe persoane se plang de dureri, precizeaza un studiu citat de cotidianul britanic "The Daily Mail". Inclusiv barbatii. "Gentile grele ale barbatilor, care cantaresc, in medie, 6,2 kilograme, pun presiune asupra corpului, ceea ce poate duce la dureri, la o postura nefireasca si la alte probleme de sanatate", spune Rishi Loatey, de la Asociatia britanica de chiropractica (o tehnica de manipulare a vertebrelor din regiunile cervicala, dorsala si lombara). "Am observat o crestere a numarului de pacienti care prezinta dureri de gat si de spate din cauza ca poarta in mod frecvent o geanta foarte grea", adauga acesta, citata de Adevarul.


Nu incalziti in caserole si nu gatiti in staniol


Incalziti alimentele la microunde doar in farfurie, nu in vase din plastic. Anumite caserole sunt mai sigure pentru depozitare. Medicii va recomanda sa evitati sa gatiti alimente in folie sau vase de aluminiu, dar si sa le depozitati in ele. Caserolele din plastic in schimb sunt total contraindicate pentru incalzirea sau prepararea mancarii la microunde. Staniolul contine ioni toxici din aluminiu care aduc un lant de probleme, de la cancer la osteoporoza, iar controversata substanta Bisfenol A din unele caserole poate afecta fertilitatea, in special in cazul barbatilor. La microunde, substanta toxica trece mai usor in mancare, scrie EVZ.


Kiwi regleaza tensiunea arteriala


Kiwi este o excelenta sursa de vitamina C, fibre, potasiu, magneziu, cupru si vitamina E. Medicii nutritionisti sustin ca datorita continutului bogat in vitamina C, kiwi are proprietatea de a ameliora simptomele astmului si de a preveni aparitia cancerului de colon, a bolilor cardiovasculare si a diabetului. Totodata acest fruct este o sursa excelenta de fibre, care ajuta la curatarea colonului de toxine si la reducerea aparitiei cancerului de colon. In plus, kiwi ajuta la scaderea nivelului de colesterol "rau" din organism, fapt ce reduce semnificativ riscul producerii unui atac de cord. Kiwi este recomandat si persoanelor care sufera de insomnii, deoarece ajuta la reglarea somnului. Mai mult, acest fruct regleaza tensiunea arteriala si joaca un rol important in ingrijirea pielii, acesta putand fi folosit si in tratamentele de frumusete, scrie Gandul.


de A.C. HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.