Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
9 mar 2011 574 vizualizări
Statul a incasat cei mai multi bani din asigurarile sociale

în februarie, incasarile din impozitul pe venit au fost principala sursa la bugetul de stat, avind 39,45% din total venituri incasate, urmate de TVA cu 27,16%. "Totalul veniturilor bugetare realizate de Directia Generala a Finantelor Publice Vrancea, in luna februarie 2011 au fost de 46,13 milioane lei, peste programul de incasari transmis de Ministerul Finantelor Publice cu 23,72%. Veniturile la bugetul de stat au fost realizate in proportie de 101,30%, programul fiind de 16,9 milioane de lei si s-a realizat 17,1 milioane lei", au precizat finantistii. Veniturile la bugetul asigurarilor sociale de stat au inregistrat cea mai mare crestere, ele fiind realizate in proportie de 158,86%, programul de 13,8 milioane lei, fiind depasit pina la 22 de milioane lei. O crestere s-a inregistrat si la veniturile la bugetul asigurarilor sociale de somaj care au fost realizate in proportie de 113,66%, iar la cele pentru asigurari de sanatate au fost realizate in proportie de 106,46%. La bugetul statului s-a incasat luna trecuta 6,77 milioane lei din impozitul pe venit, 4,85 milioane lei din impozitul pe profit, iar din TVA s-a incasat 4,66 milioane lei. (D. GANEA)


Vrincencele sint mai longevive decit partenerii lor


Femeile din Vrancea care au implinit un secol de viata depasesc numeric barbatii care au reusit sa ajunga la aceasta virsta. Conform unui studiu realizat de Directia Judeteana de Statistica Vrancea, in judet erau 70 de femei centenare, la 1 iulie 2010, in timp ce numarul barbatilor care au trecut de pragul de 100 de ani era de doar 45. In total, la aceasta data in Vrancea traiau 115 de persoane de 100 ani si peste. Cele mai multe persoane cu virsta de peste 100 de ani sint la Popesti "" noua persoane, Focsani - opt persoane, cinci la Negrilesti, patru la Tulnici si cite trei la Cimpuri, Dumitresti, Gugesti, Milcovul, Paunesti, Tataranu, Tifesti, Vidra, Vizantea Livezi si Vrincioaia. Si la categoria de virsta de 85 de ani si peste femeile conduc detasat. Dintr-un total de 5.236 de locuitori cu aceasta etate, femeile sint in numar aproape dublu decit barbatii. Mai exact, sint 3.369 de femei si 1.867 barbati trecuti de 85 de ani. Populatia totala a judetului Vrancea este de 389.769 locuitori, dintre care femei 198.678 si 191.091 barbati. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.