Ultima oră

POLITICA:Ion Iliescu: Suspendarea lui Băsescu este un plan nerealist

Ziarul de Vrancea
27 feb 2011 419 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net planul opozitiei de a-l suspenda pe Traian Băsescu pănă la 25 martie este nerealist, a declarat Ion Iliescu la Europa FM. "Fiecare alternantă la guvernare a însemnat măturarea aparatului administrativ de profesionisti si plasarea clientelei politice", sustine fostul presedinte, care vede însă coruptie si la case mai mari din vest.

"Intentia si dorinta e una, iar realitatea politică e alta. Mie mi s-a părut cam pripită această chestiune. Altminteri, sigur, dacă privim starea de spirit a populatiei, populatia ar astepta o schimbare mai rapidă. Dar ne aflăm in cadrul unor reguli de functionare a democratiei. Nu se poate genera o astfel de schimbare fără să realizezi o majoritate parlamentară necesară. Nu avem o astfel de majoritate, din contră", a declarat Ion Iliescu, la Europa FM.


"Eu nu sunt atat de optimist ca atÃii că acum, după congres, UDMR va intra rapid in barca unei opozitii care să răstoarne raportul de forte. E iluzorie o asemenea chestiune. Deci, trebuie să privim lucrurile cu realism. Iar situatia cea mai probabilă este să avem alegeri la termen", a adăugat Ion Iliescu.



Presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, care implineste pe 3 martie 81 de ani, a declarat pentru AGERPRES că doreste să-si păstreze sănătatea si vigoarea, mai ales intelectuală si a mentionat că isi va aniversa ziua de nastere alături de activul organizaÃiei PSD Bucuresti.


Fostul sef al statului nu este deloc multumit de situatia in care a ajuns Romania in acest punct al vietii sale, subliniind că ideea Revolutiei Romane, pentru care "s-a ridicat poporul ca să schimbe in esentă structura statului", a fost aceea ca oamenilor să le fie mai bine. întrebat dacă Romania are nevoie la conducerea sa de o nouă generatie politică, Ion Iliescu a apreciat că acest lucru este totdeauna firesc, inevitabil, adăugand că "uneori, nu tineretea este garantia calitătii.


Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, duminică, la Europa FM că, in Romania, alternanta la guvernare a insemnat măturarea aparatului administrativ de profesionisti si plasarea clientelei politice.


"Fiecare alternantă la guvernare a insemnat măturarea aparatului administrativ de profesionisti si plasarea clientelei politice. Asta-i boala cea mai gravă", a declarat Ion Iliescu la Europa FM, citat de Newsin.


El a mai sustinut că politizarea administratiei a fost una dintre cauzele aparitiei coruptiei, spunand că speră ca USL să impună, in cazul in care va castiga puterea, o inamovibilitate reală pentru functionarii publici. în acest sens, Iliescu a afirmat că schimbările pe care le-ar aduce alternanta la putere ar trebui să se limiteze la nivel de ministri si secretari de stat.


Fostul sef al statului a mai subliniat că fenomentul coruptiei este prezent si la case "mai mari". "Si in Statele Unite, si in tările vest-europene dezvoltate (n.r.- există coruptie)... Deci, nu asta este problema. Problema este cum anume să fie limitat fenomenul ca atare, in conditiile date, care cred că este slăbiciunea fundamentală a noastră. Această politizare a administratiei, a sistemului de promovare a oamenilor a devenit o boală. Alternanta la putere, alternanta la guvernare este un proces eminamente democratic. Care ar trebui să fie chiar un instrument de auto-apărare al societătii. Adică prin alternanta la guvernare să il pună pe fiecare să fie si la putere, si in opozitie, să se supravegheze, pe de-o parte, reciproc, si societatea, cu acest prilej, să se debaraseze de anumite fenomene. Numai că la noi, procesul de alternantă, in loc să fie un proces de insănătosire a administratiei, a fost un proces de alterare a elementelor de bază ale corectitudinii functionarului public", a arătat Iliescu care este cauza infloririi coruptiei in administratia publică romanească.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.