Ultima oră

POLITICA:Lăzăroiu: Boc are un atu - este premierul de care nu s-a agătat niciun scandal de coruptie

Ziarul de Vrancea
27 feb 2011 379 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net in plin proces de relansare a guvernării, cel putin în plan teoretic, consilierul prezidential Sebastian Lăzăroiu spune, la Realitatea TV, că schimbarea premierului nu a fost cerută la Cotroceni. Ba mai mult, spune consilierul, Boc are un atu pe care-l au foarte putini politicieni: este premierul de care nu s-a agătat niciun scandal de coruptie.

"Nu vrem să-l schimbăm pe Boc. Nimeni de la Cotroceni nu vrea asta", spune, la Realitatea TV, Sebastian Lăzăroiu.


Presedintele a fost cel care a deschis această dezbatere in discutiile cu parlamentarii PDL, spune consilierul, dar nu le-a spus si cum să procedeze. "Nu le-a spus: Faceti asa sau asa. Le-a spus că, din momentul ăsta, e nevoie de o relansare a increderii in actul de guvernare", explică Lăzăroiu.


Avand in vedere că premierul actual "s-a erodat foarte mult in popularitate", de cand se află la Palatul Victoria, o optiune posibilă, dar nefiind singura, este inlocuirea cu un premier independent, explică Lăzăroiu. "După părerea mea, un premier independent este solutia cea mai bună", adaugă consilierul.


"Obiectivul principal e cum relansezi increderea in actuala guvernare. E important să avem un guvern cu suflu nou, pentru că mai sunt atat de multe lucruri de făcut... PSD si PNL au avut sansa asta, au ratat-o. N-au fost schimbări, ci cosmetizări. PDL este ultimul care trebuie să profite de această schimbare", adaugă Lăzăroiu.


Cat despre actualul premier, Lăzăroiu are numai cuvinte de laudă. "Boc are un atu pe care-l au foarte putini politicieni. E premierul de care nu s-a agătat niciun scandal de coruptie. Pe de altă parte, Boc a fost un premier mult mai bun decat Năstase, care nu a fost un premier rău. Cand a venit, Năstase a preluat o structură a statului mult asanată. Boc a căzut pe un context international nefavorabil. Boc a reusit să treacă niste legi care sunt fundamentale statului roman. Spre exemplu, rezultatele Micii reforme in justitie se văd deja", incheie Lăzăroiu.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.