Ultima oră

Echipa Moroca- hotii de opt miliarde de lei vechi

Ziarul de Vrancea
28 feb 2011 2269 vizualizări
Cei doi Moroca, tata si fiu, au comis incepind cu 2008 furturi cu un prejudiciu total cifrat la peste 800.000 lei u acestia luau de obicei bani, bijuterii si bunuri de mare valoare u Denis Moroca a fost implicat si in furtul casei de bani de la sucursala REMAT SA Focsani

Zeci de furturi cu prejudicii de peste 800.000 lei li se pun in circa celor doi Moroca, tata si fiu, aflati dupa gratii. Denis Moroca, 25 ani, si tatal sau, Ion Moroca, 49 ani, sint judecati dupa ce politistii si procurorii au dus o munca asidua in a proba intreaga activitate infractionala a grupului Moroca. Denis Moroca a fost trimis in judecata pentru furt calificat in forma continuata dupa ce anchetatorii au reusit sa stabileasca implicarea sa si in mai multe furturi de butelii comise in perioada 2004- 2010. Tinarul a lucrat ca timonier pe un vas de protocol de la Giurgiu si folosea jobul ca pe un alibi. Referitor la furturile de butelii, cinci firme au reclamat faptul ca au ramas fara zeci de butelii de aragaz. Conform rechizitoriului, faptele au fost comise de mai multi faptuitori, respectiv Denis Moroca, Dorinel Ionut Prisecaru, de 20 de ani si Paul Adrian Spalatelu, tot de 20 de ani, ambii din Focsani.


Doi dintre suspecti au fugit deja din tara


Firul a inceput sa se despice dupa ce in autoturismul lui Prisecaru a fost gasit un cleste folosit la taierea grilajelor, in urma unui filtru organizat de politistii galateni. Paul Spalatelu este recidivist, comitind anterior alte fapte de furt, dar si la legea circulatiei, mai exact conducerea unui autoturism cu numere false, respectiv conducere fara permis. Cei doi complici au fost trimisi in judecata in acest dosar tot pentru furt calificat in forma continuata. In prezent, se pare ca ambii tineri au plecat din tara. Anchetatorii au stabilit ca buteliile furate erau duse la Mirel Virgil Moroca, unchiul lui Denis. La perchezitie, oamenii legii au gasit la acesta circa 20 de butelii a caror provenienta nu a putut fi explicata. Mirel Moroca a fost trimis in judecata pentru furt si tainuire. Denis Moroca a mai fost implicat ulterior in alte sase furturi comise in 2009 si 2010, printre care si furtul a unei case de bani de la REMAT. Autorii faptei de la REMAT au fugit cu 54.000 lei, bani gheata, aflati in seif. De asemenea, la Denis s-a gasit telefonul mobil sustras de la societatea in cauza. Prejudiciul total a fost stabilit la 166.436 lei. Denis Moroca nu a recunoscut nici una dintre faptele de care a fost acuzat.


Moroca tatal - campionul furturilor a avut si o femeie complice


Ion Moroca a lucrat pina pe 29 martie 2009 pe motonava Carpati apartinind societatii Navrom Giugiu. Acesta a fost concediat pe motive disciplinare dupa care, incepind cu luna septembrie 2010 a fost reangajat. Cele mai multe furturi provin tocmai din aceasta perioada, desi la urmarirea penala, si Ion Moroca a sustinut ca la unele dintre ele nu putea fi prezent tocmai ca se afla la munca. Prejudiciul total retinut de anchetatori se ridica la 638.600 lei si provine din 33 de fapte penale comise incepind cu anul 2008. De altfel, in 2008, prima spargere a fost tocmai apartamentul unui ziarist, Marian Girleanu, de unde Ion Moroca a furat o camera video, bijuterii, bani, o sabie dar si o arma de vinatoare. Anchetatorii au recuperat lucrurile furate, mai putin arma de vinatoare si banii. Ulterior, in 2009 si 2010, Ion Moroca a comis celelalte furturi din locuinte, in Focsani, Panciu si Adjud. Anchetatorii l-au filat si dupa modul de operare, respectiv ruperea butucului de la usa de acces in locuinta sau fortarea geamului. Ion Moroca actiona dupa ce studia zile in sir programul pagubitilor. Parte din bunuri, care s-au dovedit a fi dintre cele sustrase au fost gasite in apartamentul lui Ion Moroca. In comiterea a sase dintre furturi a fost implicata si o femeie, asa cum s-a stabilit in rechizitoriu. Mariana Cerasela Nedelcu, de 38 de ani din Focsani a fost cea care, conform procurorilor, l-a dus cu masina sa pe Ion Moroca in zona in care acesta actiona. Femeia a fost trimisa in judecata pentru complicitate si tainuire in forma continuata. In decursul urmaririi penale, un inel dintre bijuteriile furate de Moroca a fost identificat chiar pe degetul Marianei. Si alte bunuri, in special bijuterii, au fost identificate la complicea lui Moroca, insa aceasta a declarat ca le-ar fi cumparat. In urma recuperarii bunurilor, a fost acoperit circa un sfert din prejudiciu. Data fiind valoarea acestuia, Ion Moroca a fost trimis in judecata pentru furt calificat in forma continuata cu consecinte deosebit de grave dar si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in masina sa s-a gasit o arma letala cu cartus pe teava. Expertiza balistica a stabilit ca arma a fost folosita, fara a se putea insa preciza data. La perchezitii, oameni legii au mai gasit la cei doi Moroca o carte de identitate si un permis falsificate cu poza lui Ion Moroca si un permis de conducere de asemenea falsificat pentru Denis. Cei doi au fost incarcerati din toamna si masura prelungirii arestului a fost stabilita de judecatori in urma cu doua zile. (G. SAVA, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 2 ore, 53 minute, 48 secunde
voi ,reporterii astia de 2 lei,mai interesati-va si vedeti ca moroca,tatal,face puscarie de acum 30 de ani
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.