Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
26 feb 2011 736 vizualizări
Stiri pe scurt

Dr. Valentin Rosioru, lasat fara drept de libera practica


Dr. Valentin Rosioru, medic de familie la Chiojdeni, nu mai are voie sa isi practice meseria pentru care a invatat ani de zile dupa ce Colegiul Medicilor Vrancea a decis sa ii suspende dreptul de libera practica. Acesta nu va mai putea profesa pe o perioada de un an, decizie luata de biroul executiv al CM. Dupa aceasta perioada, dr. Rosioru va putea sa reinceapa munca dupa o reevaluare a starii de sanatate psihica. Reprezentantii medicilor in teritoriu au decis sa ia aceasta decizie deoarece, in conformitate cu documentele medicale intocmite de mai multe institutii medicale, dr. Valentin Rosioru nu mai este compatibil cu exercitarea profesiei de medic. In aceste conditii, bolnavii de la Chiojdeni ramin si fara medic de familie. "In conditiile in care nu mai are drept de libera practica, nu mai poate intra in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate si nu mai poate primi finantare", arata Mihai Copaci, presedintele director general al CAS. (E. P.)


Fochisti si timplari scoliti in Penitenicar


Penitenciarul Focsani instruieste in aceasta perioada mai multi detinuti pentru a obtine diferite calificari profesionale. Astfel, cinci persoane private de libertate au devenit fochisti cu acte dupa ce au sustinut examenul final si au primit certificatul de calificare. Cursul s-a desfasurat cu ajutorul Asociatiei "Donaris" Galati care a pus la dispozitie lectorii si a Serviciului Umanitar pentru Penitenciare care a sustinut financiar proiectul. In perioada urmatoare, 19 detinuti vor incepe un curs de zece saptamini pentru a deveni timplari. Toti cei care obtin o calificare dupa gratii se pot folosi de ea dupa eliberare, pentru angajare. (Dan CHIRIAC)


Obligatii pentru firmele fara activitate


Societatile care anul trecut nu au avut activitate au si ele obligatia depunerii unor declaratii privind inchiderea exercitiului financiar.

Finantistii avertizeaza entitatile care, de la constituire, nu au desfasurat activitate, precum si cele aflate in lichidare, ca trebuie sa depuna o declaratie in acest sens, in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv pina la 1 martie 2011, la administratiile finantelor publice la care sint inregistrate. Declaratia pe propria raspundere trebuie sa cuprinda toate datele de identificare a entitatii, denumirea completa, adresa si numarul de telefon, numarul de inregistrare la Registrul Comertului, codul fiscal/codul unic de inregistrare si capitalul social. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.