Ultima oră

AFACERI:Patronatele au cerut Guvernului reducerea TVA si a cotei unice. Emil Boc nu este de acord

Ziarul de Vrancea
25 feb 2011 401 vizualizări
Conform www.realitatea.net reprezentantii patronatelor au prezentat premierului si ministrului de Finante un studiu de impact privind reducerea fiscalitătii si efectele acesteia asupra relansării economice, premierul apreciind că în acest moment nu ar fi oportună o astfel de solutie.

Din partea Aliantei Generale a Patronatelor din Romania, Dan Matei Agathon a solicitat reducerea fiscalitătii prin scăderea nivelului TVA si a cotei unice pentru ca relansarea economiei să fie mai solidă. Acesta a recunoscut insă că partea guvernamentală a intampinat cu reticente propunerea.


"Domnul Ialomitianu ne-a spus că diminuarea fiscalitătii ar conturba stabilitatea macroeconomică, dar că este dipus să discute impactul unor eventuale reduceri. Noi nu am cerut reducerea fiscalitătii acum, ci anul acesta", a spus Agathon.


întrebat, la randul său, dacă vede ca fezabilă propunerea, primul-ministru Emil Boc a răspuns: "în acest moment, nu".


Pe de altă parte, ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, s-a arătat dispus să analizeze alte propuneri venite de la patronate, in cadrul unei discutii cu acestea ce va avea loc, marti, la sediul ministerului, inclusiv aceea ca Guvernul să participe la cofinantarea proiectelor europene. De altfel, o disponibilitate similară a arătat si primul-ministru.


"Am tinut cont de cateva propuneri ale mediului de afaceri. Una este ca in supermarketuri să existe un procent de 20-30% din spatiu alocat produselor autohtone. Propunerea mi se pare corectă, dar va trebui să fie analizată din perspectiva legislaÃiei si directivelor europene", a spus Boc adăugand apoi că a informat patronatele că vor fi reduse, in mod gradual, in viitorul apropiat, contributiile la angajator.


Preºedintele UGIR 1903, Cezar Coraci a cerut si o intalnire specială cu ministrul Economiei, in care să fie analizate modalitătile de stimulare a productiei industriale. "Singurul tractor care ar putea să scoată Romania din criză pare a fi industria. Avem comenzi mari, dar nu avem capacitatea să le onorăm. Am cerut ca intalnirea cu ministrul Economiei, Ion Ariton să reprezinte cu adevărat industria si să facem o analiză serioasă a motivului pentru care nu reusim să onorăm volumul mare de comenzi primite", a spus Coraci invocand apoi obstacole ca lipsa de lichidităti si arieratele statului.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.