Ultima oră

LIFE:Utile:Comoditatea, viciul modern; Efectele celularelor asupra creierului

Ziarul de Vrancea
25 feb 2011 479 vizualizări
Secretele punctului G. 7 din 10 femei il au. Ce spun sexologii romani

Comoditatea, viciul modern


Confortul necesar pentru o viata cat mai tihnita se obtine astazi mai usor ca niciodata. Tentatia e mare, costurile si consecintele, pe masura. Efort minim, confort maxim pare mottoul celui mai ravnit stil de viata. Specialistii in comportament uman spun insa ca nu este plauzibil si ascunde lipsa unei directii. Adrian V. (40 de ani) are pe noptiera din dormitor un ceas care proiecteaza ora pe tavan, ca sa nu mai fie nevoit sa se intoarca sa citeasca afisajul. Si o gama larga de telecomenzi in sufragerie - pentru televizor, DVD player, recorder, sistem home-cinema, combina stereo si aparat de aer conditionat. Electronicele sunt doar un capitol din idealul sau de viata: a-si face existenta cat mai confortabila cu putinta. Nota de plata: 20% din bugetul familiei, potrivit Adevarul.


Secretele punctului G. 7 din 10 femei il au. Ce spun sexologii romani


Un grup de cercetatori italieni de la Universitatea din L\'Aquila sustine ca doar 7 din 10 femei au punctul G, potrivit unui studiu publicat in New Scientist. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta, coordonati de Emmanuele Jannini, au utilizat ultrasunete pentru a analiza zona dintre uretra si vagin, unde se crede ca se afla misteriosul "punct G" sau "punctul lui Grafenberg". Acesta este numele sexologului german Ernest Grafenberg, care a studiat aceasta tema pentru prima data, in urma cu 50 de ani. Astfel, specialistii au stabilit ca tesutul dintre uretra si vagin este mult mai lat la femeile care poseda "punctul G", aflat la originea orgasmelor vaginale, scrie Gandul.


Insomnia poate fi simptomul unor boli psihice


Factori care tin de stilul de viata, dar si bolile psihice, cele neurologice si unele afectiuni cronice pot provoca tulburari de somn. Adesea, insomniile accentueaza simptomele bolilor de baza si conduc la complicatii ce afecteaza si mai mult calitatea vietii. Foarte multe afectiuni psihice au ca simptom insomnia de diferite grade. "As putea spune ca insomnia este prezenta in toate afectiunile psihice, de la nevroze pana la depresie psihotica si la schizofrenie", explica prof. dr. Florin Tudose, medic primar psihiatru la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Potrivit specialistului, desi sunt semne clare ale unor tulburari, insomniile nu ajuta foarte mult in stabilirea diagnosticului in bolile psihice, relateaza Adevarul.


Lista substantelor toxice din cosmetice


Care sunt bolile la care ne expunem din cauza lor. O femeie foloseste zilnic cel putin 12 cosmetice si produse de ingrijire corporala, bombardandu-si pielea cu 175 de chimicale, sustin cercetatorii britanici. Femeile absorb anual, in medie, 2,3 kilograme de substante toxice prin intermediul produselor cosmetice uzuale, compusi care pot provoca aparitia cancerului, a iritatiilor pielii sau a imbatranirii premature, arata datele unui studiu din Marea Britanie. Eczemele, alergiile, acneea, dermatita atopica sau dezechilibrele hormonale sunt cateva dintre reactiile adverse aparute dupa folosirea produselor cosmetice de masa. Specialistii in dermatologie sustin ca aceste efecte apar din cauza substantelor chimice continute, care patrund prin piele si ne ataca organismul, potrivit Gandul.


Efectele celularelor asupra creierului


Un studiu arata ca 50 de minute pe zi petrecute cu telefonul la ureche sunt suficiente pentru a modifica activitatea celulelor cerebrale. Scopul cercetarii a fost sa determine modul in care creierul reactioneaza la campuri electromagnetice cauzate de semnalele wireless ale mobilelor. Nu este clar insa daca folosirea telefoanelor mobile cauzeaza vreun rau, spun specialistii, citati de Reuters, adaugand ca studiul nu raspunde la eterna intrebare "exista legatura intre folosirea mobilelor si cancerul cerebral?", informeaza Adevarul.



; de C.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.