Ultima oră

80 de copii ajung zilnic la spital cu raceala si pneumonie

Ziarul de Vrancea
24 feb 2011 873 vizualizări
Numarul de paturi de la pediatrie a fost suplimentat pentru a se evita situatia doi copii in pat u la Scoala Anghel Saligny mai multi elevi au cazut prada virozelor respiratorii

Virozele respiratorii isi fac de cap in rindul copiilor. Tot mai multi micuti au ajuns in ultima saptamina la Spitalul Judetean dupa ce s-au imbolnavit. Din cauza racirii vremii, numarul micilor pacienti creste de la o zi la alta si acest lucru se vede si in scoli si gradinite. Conform statisticilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, saptamina trecuta, 1.321 de persoane s-au ales cu infectii ale cailor respiratorii superioare, in 84 de cazuri fiind nevoie de internare. Cei mai afectati de capriciile vremii sint copiii cu virsta intre 0 -14 ani, categorie unde avem peste 800 de bolnavi cu viroze. De asemenea, alte 446 de persoane au aflat ca sufera de pneumonie, si aici fiind vorba de multi copii. In aceste conditii, medicii pediatri muncesc la foc continuu. Din cauza numarului tot mai mare de pacienti, in sectia de pediatrie s-a suplimentat numarul de paturi cu 30 astfel incit cei mici sa nu fie nevoiti sa stea cite doi in pat. "Ne descurcam destul de greu. Este foarte mare aglomeratie in sectie. In jur de 70/80 de copii ajung zilnic la spital. Pentru moment ne-am acomodat situatiei, s-a suplimentat si numarul de paturi", ne-a spus dr. George Munteanu, seful sectiei de pediatrie. Si in multe unitati de invatamint cursurile se desfasoara cu jumatate din elevi. La Scoala "Anghel Saligny" Focsani, mai multi elevi din ciclul primar au cazut prada virusilor. La o singura clasa de a II-a, zece copii si-au fost doboriti de raceala. Asistenta medicala a unitatii, Maria Marilena Mihai, spune ca inca de la primele simptome elevii sint indrumati catre medicul de familie. «Nu se primesc copiii bolnavi la scoala. Multi dintre parinti nu au cu cine sa-si lase copiii acasa pentru ca muncesc si tot la scoala vor sa-i aduca », ne-a spus cadrul sanitar. Si la gradinite au inceput sa apara astfel de cazuri, desi triajul se face in fiecare dimineata. Medicii le atrag atentia parintilor sa fie foarte atenti, sa tina copiii sub supraveghere si asta pentru ca majoritatea micutilor sint adusi la spital dupa ce se chinuie cu boala acasa doua, trei zile. (R. MANOLACHE, G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.