Ultima oră

OMV Petrom, amendat cu 160.000 de lei de Garda de Mediu

Sorin Tudose
21 feb 2011 1193 vizualizări
Oficialii companiei sint acuzati ca nu au curatat de deseuri perimetrul din jurul statiei de benzina din bariera Marasesti

Comisarii Garzii Judetene de Mediu Vrancea au aplicat zilele acestea o sanctiune record societatii OMV Petrom SA, in valoare de 1,6 miliarde de lei vechi, adica 160.000 de lei. Operatorul economic din bariera Marasesti, care are in proprietate circa doua hectare de teren situate in spatele benzinariei, a primit mai multe masuri in cursul anului trecut de la comisarii institutiei. Comisarii au dispus curatarea terenului plin de deseuri, imprejmuirea lui si montarea unor pubele in parcare. Se pare ca Petromul a tratat cu "flit" cerintele Garzii de Mediu si nici nu a vrut sa colaboreze cu institutia. Daca pentru nerespectarea masurilor impuse comisarii au aplicat o amenda situata undeva la minimul prevazut de lege, adica de 60.000 lei, lipsa de comunicare a fost sanctionata cu 100.000 lei. "Este inadmisibil sa sfidezi o institutie, oricare ar fi ea in asa maniera. Le dadusem masurile de aproape un an, in conditiile in care in trecut ii mai avertizasem si verbal. Mai mult, nici nu ne-am dus special la ei cind am constatat ca nu au indeplinit masurile. Eram intr-un control privind salubrizarea orasului. Chiar nu puteau sa puna gardul si sa curete terenul?", a declarat Aurel Cristian, seful Garzii de Mediu. Printre masuri s-a mai numarat si montarea unor panouri de avertizare de genul "depozitarea deseurilor interzisa", dar nici acest lucru nu a fost indeplinit. Munca celor de la Garda nu a fost deloc usoara pentru ca atunci cind au solicitat, pe cale oficiala, sa afle cine este administratorul zonal al Petrom acestia au primit o lista cu toti administratorii zonali din tara, dar fara sa fie specificat si cel din municipiul Focsani. Pina la urma, compania a incasat cea mai mare amenda aplicata anul acesta de Garda de Mediu, insa nu se stie daca o va plati pentru ca, de regula, asemenea sanctiuni sint contestate in instanta. Atitudinea celor de la Petrom este de neinteles, in conditiile in care compania este implicata in citeva proiecte de mediu la nivel national. Ultima campanie de acest gen, derulata in statiile Petrom, a avut loc anul trecut si s-a intitulat "Strada nu e tomberonul tau!". Contactati de Ziarul de Vrancea, cei de la Petrom s-au multumit cu un raspuns formal si incomplet. "Garda Nationala de Mediu Vrancea a emis, in urma unei inspectii, in data de 20 ianuarie 2011, o nota de constatare care prevedea curatarea unui teren din apropierea unei statii de distributie, aflat in proprietatea OMV Petrom Marketing SRL. Compania a curatat terenul respectiv in ziua urmatoare si a notificat telefonic institutia", au spus reprezentantii companiei Petrom. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.