Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
18 feb 2011 494 vizualizări
Parlamentarii vor scutiri la plata datoriilor la utilitati

Parlamentarii au initiat o propunere de modificare a Legii nr. 175 din 16 iulie 2010 pentru modificarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari. Printre initiatorii modificarii legislative, intre care noua deputati si senatori, se numara si deputatul PSD de Panciu, Ciprian Nica. Propunerea, care este inaintata la Senat, prevede ca proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari sau locatari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor cu care acestia figureaza in evidentele contabile ale asociatiei de proprietari. "Cotele de contributie sint datoriile ce vizeaza apa calda, rece si agentul termic. Scutirea de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza se va face de solicitant catre presedintele asociatiei de proprietari, pe baza documentelor justificative privind veniturile si prin completarea unei declaratii pe propria raspundere", se arata in expunerea de motive a propunerii legislative. (I. CRETU)


Transportatorii de persoane, chemati la Fisc


Contribuabilii vrinceni trebuie sa depuna noi formulare la Fisc daca au avut activitati si venituri din vinzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane. Finantistii anunta ca, printr-un ordin al ANAF, s-au aprobat trei tipuri de formulare privind declaratiile informative. Este vorba de formularul 392A "Declaratie informativa privind livrarile si prestarile de servicii efectuate in anul "¦," formular 392B "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitii efectuate in anul ...,.", formular 393 " Declaratie informativa privind veniturile obtinute din vinzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din Romania". Formulare se completeaza de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, a caror cifra de afaceri efectiv realizata la finele anului calendaristic este inferioara sumei de 35.000 euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii, respectiv inferioara sumei de 119.000 lei. Formulare se depun pina pe 25 februarie. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.