Ultima oră

Proprietarii de animale, obligati sa plateasca crotaliile

Sorin Tudose
18 feb 2011 851 vizualizări
Proprietarii de animale atit din exploatatii comericale cit si din cele neprofesionale sint obligati sa suporte costul crotaliilor care se aplica animalelor proprii.

Aceste crotalii se pot cumpara de la orice furnizor aprobat de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). Pina la ora actuala autoritatea centrala a aprobat si inregistrat sapte furnizori primari pentru crotaliile de ovine si caprine, cinci furnizori primari pentru crotalii de bovine si trei furnizori primari pentru pentru crotalii de suine. De asemenea la nivelul directiilor judetene sint aprobati 157 de furnizori secundari de crotalii. "Identificarea si inregistrarea animalelor este instrumentul care sta la baza activitatilor desfasurate de serviciile veterinare pentru supravegherea si combatarea bolilor la animale, pentru certificarea sanatatii animalelor si exploatatiilor de animale in vederea comertului intern, intracomunitar si exportului, pentru asigurarea trasabilitatii - de la ferma la furculita -, in scopul sigurantei alimentului", se arata intr-un comunicat de presa al DSVSA. Identificarea animalelor este o actiune vitala pentru activitatea medicului veterinar intrucit acesta nu poate efectua tratamente, vaccinari, recoltari de probe, examinare clinica, certificarea starii de sanatate daca animalele sint neidentificate. (Sorin TUDOSE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 11 ore, 42 minute, 29 secunde
DOMNILOR LUATI MASURI SII PENTRU CEI CARE IES CU CAINII AFARA SA-I PLIMBE ASA ZIC EI. NE-AM SATURAT NU AI UNDE SA MAI CALCI DE RAHATII LOR.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.