Ultima oră

Turul Vrancei

Sorin Tudose
17 feb 2011 643 vizualizări
Peste 100 de mii de hectare de padure retrocedata

Potrivit oficialilor Prefecturii Vrancea, 90% dintre solicitarile formulate conform legii fondului funciar au fost solutionate. Suprafata de teren cu vegetatie forestiera reconstituita pina la sfirsitul lunii noiembrie 2010 si pentru care sint emise titluri de proprietate este de 110.860 ha. Juristii Prefecturii ne-au precizat insa ca nu au o situatie a intregii suprafete de padure solicitate in baza legilor fondului funciar, motivat si de faptul ca exista o serie de litigii aflate pe rolul instantelor de judecata. De altfel, la nivelul Prefecturii nu exista nici o evidenta a numarului de dosare care urmeaza sa fie transmise catre Autoritatea Nationala de Retrocedare a Padurilor (ANRP) Bucuresti, la fel cum nici nu se stie valoarea despagubirilor solicitate de petenti. Totodata, pina la sfirsitul lunii noiembrie 2010, Prefectura sustine ca a emis titluri de proprietate pentru 176.958 de hectare de teren agricol. La Comisia Judeteana de fond funciar au fost depuse anul trecut 2.422 de solicitari de retrocedare, iar in cadrul celor 18 sedinte desfasurate au fost adoptate 217 hotariri in care s-au solutionat aproape jumatate dintre acestea, adica 1009 solicitari. (Doina GANEA)


Somerii vrinceni ocolesc confectiile


Chiar daca domeniul confectiilor textile este cit se poate de ofertant, somerii nu se inghesuie sa ocupe locurile de munca vacante. In aceasta perioada angajatorii vrinceni ofera 150 de posturi celor care sint in cautarea unui loc de munca. Nu mai putin de 146 de locuri sint in confectii, in diverse ramuri. De asemenea, se mai cauta un agent comercial, o femeie de serviciu si doi ambalatori. La nivelul Spatiului Economic European situatia se prezinta ca saptamina trecuta. Danemarca are nevoie de 200 de muncitori necalificati in ferme de cultivare a legumelor si fructelor, 50 de stagiari "" lucratori calificati in diferite ferme, dar si un medic ORL. Ungaria solicita in continuare un specialist in modelarea gipsului si un operator fabricare produse ceramice. Oferta locurilor de munca este valabila pina pe 23 februarie. Mai multe informatii pot fi obtinute direct de la angajatii institutiei cu sediul in Bulevardul Unirii, nr. 53 A, (linga Farmacia 24). (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.