Ultima oră

POLITICA: Dan Păsat s-a autosuspendat din PDL

Ziarul de Vrancea
15 feb 2011 408 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net deputatul Dan Păsat s-a autosuspendat marti din PDL. Păsat nu îsi dă demisia si din Parlamentul Romăniei, sustinănd că este nevinovat. Deputatul este acuzat de DNA de santaj

Presedintele Traian Băsescu a declarat luni, intr-un interviu pentru Romania Liberă, că deputatii PDL Dan Păsat si Monica Iacob-Ridzi ar trebui exclusi din partid din cauza problemelor acestora cu justitia pentru a reda credibilitatea PDL.


DNA il cercetează pe deputatul Dan Păsat pentru trei infractiuni de santaj, asimilate infractiunilor de coruptie, pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insărcinarea pe care o indeplineste o persoană ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insărcinării sale (7 acte materiale), precum si pentru infractiunea asimilată infractiunilor de coruptie prevăzută de art.13 din Legea nr.78/2000, constand in fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,asimilată infractiunilor de coruptie (2 acte materiale).


în actele de incepere a urmăririi penale procurorii anticoruptie arată că in perioada 2009 - 2010, Dan Păsat, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, iar din data de 21 decembrie 2009, si in calitatea de secretar general al Partidului Democrat Liberal in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, cu incălcarea regimului incompatibilitătilor in exercitarea demnitătii publice de parlamentar, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritătii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a acÃionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primării de pe raza judetului Giurgiu si derulate prin firma sa - SC PROD INVEST SRL, pe care o controla si o conducea in fapt.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.