Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
15 feb 2011 544 vizualizări
Tipete la fereasta: un copil de 4 ani a adus acasa pompierii

Locatarii unui bloc situat pe Aleea 1 Iunie din Focsani au intrat in panica duminica seara, dupa ce un copil de 4 ani a iesit la fereastra si a inceput sa strige dupa ajutor. Pompierii vrinceni au stabilit ca micutul a fost lasat citeva minute singur acasa de parinti si s-a speriat cind a descoperit ca este singur. Alertati, vecinii au chemat Politia si serviciul de descarcerare de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, tinind cont ca micutul se afla la etajul trei. Pompierii au deschis usa si l-au gasit pe copil singur in apartament, iar la scurt timp a ajuns si tatal acestuia. Pompierii atrag atentia parintilor sa nu-si lase copiii mici singuri in casa pentru ca risca sa devina victimele unor accidente. "Copilul era la fereastra la etajul al treilea si putea sa se intimple ceva rau. Este important ca parintii sa inteleaga si sa nu-i mai lase singuri in casa pe cei mici. Si mai ales sa nu-i incuie in casa", ne-a spus lt. Florentin Duta, de la ISU. (D. CHIRIAC)


Functionarii Prefecturii se instruiesc pe bani europeni


Pentru imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii de servicii publice catre cetateni, Institutia Prefectului deruleaza proiectul "Calitate la standarde europene in administratia publica". Vineri, 18 februarie, de la ora 11.00, in sala de conferinte a Hotelului Solar, responsabilii de proiect vor prezenta stadiul implementarii acestuia. Grupul tinta al programului este format din functionari din cadrul Prefecturii care sint instruiti in domeniile: certificare ca auditori interni ai sistemului de management al calitatii, managementul riscurilor, tehnici de negociere, comunicare, managementul schimbarii si al serviciilor publice. Programul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative si are o valoare totala de 375.000 lei. Proiectul, lansat in iunie 2010, se desfasoara timp de 12 luni la sediul Institutiei Prefectului. (M. BESLEAGA)


Tinerii liberali se promoveaza pe web


Tinerii liberali din judet, condusi de Adrian Buruiana, au primit un premiu special la editia a VI-a a Galei Tineretului National Liberal, care s-a desfasurat simbata la Palatul Parlamentului. La eveniment au fost prezenti si 20 de reprezentanti ai junilor liberali vrinceni care, desi au o buna activitate organizationala, nu au insa nici un reprezentant la nivel de conducere in judet. La eveniment s-au acordat 15 premii, respectiv pentru cel mai activ tinar liberal, cea mai activa filiala TNL, cel mai activ tinar in administratia locala sau cea mai buna campanie pentru comunitate. Tinerii vrinceni au reusit sa obtina un premiu pentru cea mai buna pagina web, alaturi de tinerii liberali de la sectorul 3 Bucuresti. Pagina TNL Vrancea poate fi accesata la adresa http://vrancea.tnl.ro/ . Prezent la intilnire, liderul Crin Antonescu le-a urat tinerilor sai colegi sa fie din ce in ce mai puternici, generosi si sa nu devina niciodata "o secta". (G. SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.