Ultima oră

Este sau nu este apa potabila in Vizantea?

Sorin Tudose
14 feb 2011 1012 vizualizări
Cetatenii din satul Piscul Radului spun ca apa nu este potabila, dar primarul ii contrazice u Protectia Consumatorului a dat termen 30 de zile ca autoritatea locala sa remedieze deficientele la reteaua de alimentare

Un cetatean din comuna Vizantea "" Livezi, satul Piscul Radului, a reclamat la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului ca apa din sat nu este potabila. Barbatul spune ca nu au fost montate mai multe filtre la sistemul public de alimentare cu apa cu toate ca acestea au fost prevazute in proiect inca de la inceput si platite in consecinta. Cetateanul spune ca intreg satul nu poate folosi apa decit pentru uz menajer. Comisarii au fost la fata locului si au constatat ca cele reclamate sint intemeiate. "Comisarii institutiei au constatat ca investitia nu a fost finalizata si ca lipsesc un filtru final, dar si mai multe regulatoare de presiune. Am dispus ca in termen de 30 de zile aceste deficiente sa fie remediate pentru ca apa nu este potabila", a declarat Mirela Bizna, comisar sef al Protectia Consumatorului. La rindul sau, primarul comunei Vizantea "" Livezi, Fanica Ciobotaru, spune ca nu este vorba decit de un reclamagiu si atit. "Din 2008 si pina acum nu au fost probleme cu apa, nu s-a imbolnavit nimeni, iar acum, dintr-o data, apa nu mai este potabila. E vorba de o persoana care toata ziua se tine de reclamatii. Intr-adevar mai trebuie efectuate mici lucrari la sistemul public de alimentare apa, dar doar pentru ca acesta sa functionize la parametri mai buni, nicidecum pentru a face apa potabila. Cei de la Protectia Consumatorului nu mi-au lasat mie nici un document oficial", a declarat Fanica Ciobotaru. Acesta mai spune ca viceprimarul Maricica Cirnoiu este cel care s-a ocupat de acest proiect, si ca adjuncta sa stie mai multe despre reteaua de apa din Piscul Radului. "Eu am fost responsabil tehnic la proiect, dar acum nu mai intra in atributiile mele administrarea lui. Este de datoria primarului. Din punctul meu de vedere apa nu este potabila, doar nu puneam degeaba afise prin sat prin care anuntam cetatenii sa nu foloseasca apa pentru consumul uman ci doar pentru activitatile gospodaresti", ne-a spus si viceprimarul Maricica Cirnoiu. Pina la urma este sau nu este apa potabila in Vizantea? Aceasta este intrebarea "care este" si la care va raspunde probabil viitorul primar. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.