Ultima oră

Caprioarele de la Sihlea revolta vinatorii impotriva toporatorilor - VEZI VIDEO -

Sorin Tudose
12 feb 2011 2003 vizualizări
Padurile de la Sihlea au fost chelite lasind animalele salbatice si in special caprioarele fara adapost

Reprezentantii Agentiei Judetene a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vrancea sint revoltati de faptul ca taierile de-a valma din zona Sihlea pun in pericol habitatul caprioarelor si inca nu au fost luate masuri. Acestia, impreuna cu o echipa de filmare s-au deplasat saptamina aceasta in teritoriu unde au constatat o situatie dezastruaosa. Zeci de copaci taiati, cioate ascutite care pot pune oricind in pericol animalele ce se pot rani in ele, aceasta este imaginea neagra de la Sihlea. Braconierilor le este mult mai usor sa curme viata bietelor animale din moment ce acestea sint nevoite sa stea in cimp deschis pentru ca unii inteleg sa taie padurea doar pentru ca este a lor, prin mult discutatele retrocedari. "In fondul cinegetic numarul 8, Sihlea se taie fara discernamint. Eu inteleg ca este proprietatea cuiva in urma retrocedarilor, dar nu se poate sa tai in acest mod copacii punind in pericol fauna si flora", ne-a spus Mircea Grosu, purtatorul de cuvint al institutiei. Acesta mai spune ca AJVPS-ul s-a ingrijit in mod direct si constant de bunastarea animalelor din padure motiv pentru care s-a inregistrat o crestere in rindul populatiei de caprioare si capriori. "S-a inregistrat o crestere de 280% fata de optimul calculat pentru fondul cinegetic 8 privind caprioarele si capriorii. Noi am creat conditiile necesare inmultirii populatiei de caprioare. Au fost facute locuri de adapat, au fost puse in padure fin si lucerna, droburi de sare, toate pentru asigurarea unor conditii optime pentru animale, dar de toate acestea se va alege praful daca nimeni nu face nimic", mai atentioneaza Mircea Grosu. Pe linga cei care se presupune ca taie legal copacii din Sihlea, mai sint si hotii de lemne care vin si mai taie si ei contribuind astfel la problema animalelor. Din cauza zgomotului, dar nu numai, animale ies in cimp deschis unde nu sint protejate, ajungind foarte aproape de caile de acces spre localitate. Nu le mai este asigurata nici caldura, nici hrana, nici siguranta. Ciinii vagabonzi haituiesc caprioarele, destui oamenii cu masini de teren fac acelasi lucru. Totul este in defavoarea animalelor. Si Garda de Mediu a fost sesizata de aceasta situatie. "Este un caz mai complex decit parea initial, tocmai din aceasta cauza inca se afla in cercetare. Va trebui sa il rezolvam cumva si inca repede pentru ca am fost deja pe teren si s-au confirmat defrisarile care ne-au fost sesizate", ne-a spus Aurel Cristian, seful Garzii de Mediu. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 14 ore, 10 minute, 12 secunde
OARE cel care incarca caruta cu crengi este una si aceiasi persoana cu cel care conduce sareta 4x4cu nr. VN-01-UNU prin Focsani..??? Comisarul sef de la mediu gandeste ca un carutas cand da verdictul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.