Ultima oră

POLITICA: UPDATE Reactii in PDL in cazul Dan Pasat

Ziarul de Vrancea
9 feb 2011 502 vizualizări
Raluca Turcan: Daca Pasat si Ridzi nu demisioneaza, partidul ar trebui sa ia o decizie drastica in acest sens

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat pentru HotNews.ro ca se impune demisia lui Dan Pasat, in caz contrar partidul fiind nevoit sa ia o decizia drastica in cazul sau si al Monicai Iacob-Ridzi. Si deputatul Cezar Preda a afirmat miercuri ca solicita demisia celor doi, pentru ca dosarele sa fie solutionate in justitie, masura recomandata si de vicepresedintele PDL, Sulfina Barbu, potrivit Agerpres.


"Cred ca se impune demisia domnului Pasat si cred ca ar fi singur actiune care ar putea reduce rapid costurile de imagine atat pentru PDL cat si pentru Romania tinand cont de evaluarea la capitolul justitiei. In cazul in care domnul Pasat nu demisioneaza PDL trebuie sa faca o miscare politica drastica si sa ia o decizie transanta in cazul acesta si in cazul Ridzi," a spus Turcan pentru HotNews.ro.


"Politic exista trei variante: de la demisia persoanelor in cauza, la suspendare sau demitere. Daca cei doi nu-si dau demisia, partidul ar trebui sa recurga la una din cele doua solutii," a adaugat ea.


Cezar Preda le-a cerut demisia colegilor sai de partid, masura care ar repara greseala deputatilor.


"Pentru a repara greseala membrilor Camerei Deputatilor, care nu au asigurat ieri (n.r. marti) numarul de voturi necesar solutionarii in justitie a cazului deputatului Dan Pasat, solicit, pentru binele Romaniei si in sprijinul demersurilor continue ale tarii noastre in lupta impotriva coruptiei, ca cei doi parlamentari, Dan Pasat si Monica Iacob-Ridzi, sa-si depuna demisia din Parlamentul Romaniei in vederea solutionarii cazurilor lor in justitie", spune democrat-liberalul, intr-un comunicat citat de Agerpres.


Potrivit acestuia, "acum este mult mai importanta problema Romaniei in spatiul European decat orice alta problema care vizeaza cazuri individuale."


De asemenea, vicepresedintele PDL, Sulfina Barbu, a declarat, miercuri, ca este de acord cu criticile aduse deputatilor democrat liberali pe marginea cazului Pasat de presedintele Traian Basescu si ca o solutie de imbunatatire a situatiei ar putea consta intr-o actiune personala a lui Dan Pasat de a-si da demisia din Parlament.


"Cred ca singura rezolvare in acest moment o reprezinta actiunea personala a domnului Pasat, care poate sa faca un gest de a-si depune demisia din Parlamentul Romaniei si de a merge in fata Justitiei sa-si demonstreze nevinovatia asa cum dumnealui a spus-o in mai multe randuri. Nu e treaba mea ca parlamentar sa ma uit in dosar. Eu stiu ca atunci cand am candidat ca parlamentar cunosteam prevederile Constitutiei si procedurile. Angajamentul meu a fost, la inceputul mandatului, sa votez de fiecare data in favoarea Justitiei. Dar, din pacate, imaginea este acum pe toti parlamentarii, indiferent cum au votat ei," a declarat vicepresedintele PDL.


Deputatii partidelor aflate la guvernare au respins, marti, solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului democrat-liberal Dan Pasat, inregistrandu-se 116 voturi pentru, 34 de voturi impotriva si 4 voturi nule. Pentru ca solicitarea DNA sa fi fost adoptata erau necesare 147 de voturi.



de I.R. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.