Ultima oră

ESENTIAL:Traian Basescu s-a intalnit cu o delegatie a FMI, CE si BM. Jeffrey Franks: Romania a indeplinit sarcinile privind deficitul bugetar

Ziarul de Vrancea
5 feb 2011 447 vizualizări
Presedintele Traian Basescu s-a intalnit sambata, la Palatul Cotroceni, cu o delegatie a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, informeaza Administratia Prezidentiala

La inceputul intrevederii cu Traian Basescu, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a afirmat ca tara noastra a indeplinit sarcinile privind deficitul bugetar: "Guvernul a facut eforturi in privinta deficitului bugetar. Observam rezultatele acestor eforturi si ar fi cazul ca Guvernul sa ia in calcul noi investitii in perioada urmatoare", potrivit Agerpres.


La randul sau, Traian Basescu a recunoscut ca autoritatile romane au probleme in a aplica procedurile la nivel local privind implementarea programelor de investitii cu bani europeni si ca sunt probleme si cu cele doua companii pe care Guvernul vrea sa le creeze in domeniul energiei.


La inceputul intalnirii, presedintele roman a dat mana cu membrii delegatiei si i-a intrebat apoi cat de departe au ajuns cu negocierile pentru un nou acord. "Am ajuns foarte departe. Am constatat progrese facute de partea romana", a raspuns un reprezentant al delegatiei, mentionand ca un subiect important care a fost discutat este cel legat de sectorul energetic.


In acest context, seful statului a spus ca partea romana are probleme legate de companiile energetice. El le-a spus membrilor delegatiei ca "daca noile companii energetice vor fi blocate mult timp in justitie, este mai bine sa fie luate decizii administrative decat sa se astepte, pentru a nu bloca intregul proces".


In cursul zilei, Jeffrey Franks a discutat cu ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, iar la finalul intalnirii seful delegatiei FMI a declarat doar ca "s-au facut evaluari".



de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.