Ultima oră

Institutiile, obligate sa sorteze gunoaiele angajatilor

Sorin Tudose
3 feb 2011 1015 vizualizări
Garda de Mediu pregateste carnetul de amenzi pentru unitatile de stat care nu fac colectare selectiva Institutiile publice care nu colecteaza selectiv deseurile vor fi amendate in perioada urmatoare.

Comisarii Garzii Judetene de Mediu Vrancea vor desfasura in aceasta saptamina un control tematic in baza Legii 132/2010 privind colectarea selectiva a deseurilor in institutiile publice. Angajatii de la institutia de mediu vor merge la toate autoritatile publice din judet pentru a vedea in ce masura s-au pus la punct cu ceea ce prevede legea mai sus mentionata. "Toate institutiile publice sint obligate sa colecteze selectiv deseurile. In perioada urmatoare vom merge in control, unde vom aplica amenzile ce se impun daca nu vor fi respectate prevederile legii", a declarat Aurel Cristian, seful Garzii de Mediu. Potrivit legislatiei in vigoare, institutiile trebuie sa aiba pubele distincte pentru deseuri de hirtie si carton, deseuri de metal si plastic si deseuri de sticla. Un articol din actul legislativ specifica faptul ca fiecare institutie publica are obligatia de a stabili responsabilitatea implementarii colectarii selective a deseurilor in cadrul autoritatii in sarcina unui angajat din departamentul administrativ. Recipientele de colectare selectiva vor trebui sa se afle nu doar in fata institutiilor ci si in interiorul acestora, pe fiecare nivel. Mai mult, toate institutiile vor trebui sa tina evideta deseurilor colectate selectiv si sa o transmita catre Agentia pentru Protectia Mediului. Conform legii, sefii institutiilor care nu asigura implementarea programului vor fi amendati cu sume cuprinse intre 500 de lei si 1.000 de lei, iar cei care nu incheie contracte cu operatori de salubritate vor primi sanctiuni cuprinse intre 500 de lei si 3.000 de lei. Initiativa are ca obiectiv cresterea gradului de reciclare si de valorificare a deseurilor si reglementeaza colectarea selectiva a deseurilor de hirtie, carton, metal, plastic si sticla in institutiile publice, prin stabilirea modului de organizare si operationalizare a colectarii selective.Campania de implementare a Legii privind colectarea selectiva a deseurilor a fost lansata pe data de 8 septembrie 2010 in sase institutii ale statului. (Sorin TUDOSE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 13 ore, 5 minute, 32 secunde
Decat sa amenite scolile pentru necolectarea deseurilor selectiv, mai bine i-ar amenda pe cei care polueaza mediul cu diferite "mirosuri" insuportabile, sau pe ei nu au voie sa-i amendeze?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.