Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
2 feb 2011 523 vizualizări
Randament scazut la AJOFM

Angajatii de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) au mers in 110 comunitati rurale in cursul anului trecut cu caravana ocuparii fortei de munca. Acestia au reusit sa consilieze si inregistreze in baza de date a agentiei 2.196 de persoane. Cu toate acestea, numarul persoanelor care s-au incadrat efectiv, in urma informarii si consilierii reprezentantilor institutiei, se ridica doar la 116. Acest lucru inseamna mai putin de 10% din cei cu care cei de la AJOFM au fost stat de vorba, in medie o persoana per comunitate. Situatia nu este mai "roz" nici la comunitatile de rromi. In 2010 peste 60 de astfel de comunitati au fost vizitate de caravana si au fost luate in baza de date a institutiei circa 900 de persoane. Dintre acestea doar patru au reusit sa isi gaseasca de munca. Pentru luna februarie, cei de la AJOFM vor merge in Maicanesti, Vulturu, Timboiesti, Slobozia Bradului, Obrejita, Dumbraveni, Sihlea si Rastoaca pentru identificarea celor fara loc de munca, in speranta ca vor fi mai eficienti anul acesta. (S. T.)


Persoanele cu dizabilitati nu sint dorite de patroni


Persoanele cu dizabilitati din Romania sint prea putin luate in seama de angajatori. Raportul realizat de Fundatia "Pentru Voi" si Institutul pentru Politici Publice arata ca Romania se situeaza, alaturi de Bulgaria, pe ultimul loc in UE in domeniul angajarii in munca a acestei categorii sociale. Doar 4,2 la suta din totalul persoanelor cu dizabilitati aveau un loc de munca la finalul lunii martie 2010, potrivit unor cercetari facute de ONG-ul de profil. Cu toate acestea, Vrancea sta cel mai bine din acest punct de vedere. Municipiul Focsani inregistreaza cea mai mare pondere a persoanelor cu dizabilitati angajate, anume 2,26 la suta, departe oricum de minimul de 4 % statuat in lege. Per total, ponderea persoanelor cu dizabilitati angajate este de 0,45 la suta din numarul total de angajati, de aproape noua ori mai putin decit prevede legea ca nivel minim. Conform datelor statistice din 681.558 persoane cu dizabilitati, doar 28.826 erau angajate in munca. Din totalul celor 28.826 persoane cu dizabilitati angajate in munca in Romania, doar 1.470 sint angajate in unitati protejate. In UE, cifra persoanelor angajate ajunge la 50%. (D. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.