Ultima oră

80.000 de lei amenda pentru caii morti din Lunca Siretului

Sorin Tudose
29 ian 2011 725 vizualizări
Anchetatorii au stabilit ca o firma din comuna Homocea a aruncat lesurile de cai in zona de protectie avifaunistica Lunca Siretului

Comisarii Garzii Judetene de Mediu Vrancea au aplicat o amenda record de 80.000 de lei unei firme din nordul judetului dupa ce comisarii au identificat-o ca fiind cea care a aruncat in Lunca Siretului, linga Adjudu- Vechi, resturi de cai sacrificati . Potrivit anchetatorilor, este vorba de firma Laiciprioana Comexim SRL din comuna Homocea, care a fost identificata dupa o ancheta derulata mai multe zile la rind de trei echipe de comisari, care au efectuat verificari pe teritoriul localitatilor Adjud, Homocea si Ploscuteni. Comisarii au fost insotiti pe teren de politisti si de reprezentanti ai primariilor. Lipsa formularelor speciale de transport deseuri si abandonarea acestora in zona de protectie avifaunistica Lunca Siretului, protejata ca monument al naturii, reprezinta abaterile pentru care firma a fost sanctionata atit de dur. "Vaile riurilor, malurile lacurilor, cringurile si poienile sint locuri preferate de unii concetateni de-ai nostri pentru a-si arunca gunoaiele. Pentru astfel de fapte vom aplica intotdeauna maximul sanctiunilor prevazute de lege", ne-a declarat Aurel Cristian, seful Garzii Judetene de Mediu. Va reamintim ca in urma cu doua saptamini mai multe lesuri de cabaline (intestine, piei, oase, capete, copite) au fost aruncate pe malul riului Siret dupa ce mai multi cai au fost sacrificati cel mai probabil ilegal in abatoarele din zona Adjudului. Autorii au vrut sa scape de resturi si le-au aruncat linga Adjud, pe malul Siretului, crezind ca nu vor fi prinsi. Inconstienta sau pur si simplu nepasarea celor care arunca astfel de deseuri in locuri nepermise nu numai ca polueaza mediul, dar problema poate fi cu atit mai grava daca acestea ajung pe cursurile de apa. Sanctiunea aplicata firmei din Homocea este a doua ca valoare din aceasta luna, dupa ce o firma de confectii textile a fost sanctionata zilele trecute cu 50.000 de lei pentru abandonarea de deseuri textile pe cimpul Focsaniului. Cel mai probabil, amenzile vor fi contestate in instanta, asa cum se intimpla de obicei in astfel de cazuri. De precizat ca taierile ilegale de vite din zona Adjudului s-au lasat cu mai multe anchete penale in ultima vreme si chiar cu arestari in rindul celor care vindeau carne de cal cu eticheta de carne de vita. Abatoarele clandestine s-au inmultit pe fondul crizei economice, intrucit consumatorii cauta pe piata carne cit mai ieftina, care nu intra in circuitul fiscal al comerciantilor. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.