Ultima oră

Ceai fierbinte si echipament calduros pentru angajati

Sorin Tudose
27 ian 2011 619 vizualizări
Gerul naprasnic afecteaza muncitorii care lucreaza in aer liber. Angajatorii ai caror muncitori lucreaza in spatii deschise vor trebui sa asigure, potrivit Legii 436/2001, conditii de munca adecvate cu temperaturile extreme.

Asadar, printre altele, patronii vor trebui sa asigure ceai fierbinte pentru fiecare angajat, sa acorde pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare si sa asigure echipamentul individual de protectie. Mai mult decit atit, angajatorii sint obligati sa reduca timpul efectiv de lucru al muncitorilor. "Potrivit legislatiei in vigoare, daca timp de doua zile consecutiv se inregistreaza temperaturi sub -20 de grade Celsius, angajatorii trebuie sa aplice masurile de protectie a muncitorilor", a declarat Mircea Moise, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Vrancea. Acesta mai precizeaza ca si pentru temperaturile mai "mici" de -15 grade Celsius, dar corelate cu conditii de vint intens se aplica aceleasi masuri de protectie. Spalatoriile auto, vulcanizarile, constructiile sint doar citeva dintre domeniile vizate. "Vom verifica toate activitatile in care muncitorii isi desfasoara activitatea in conditii de temperatura foarte scazuta. In acest sens vom merge la cei care se ocupa cu demolarea cladirilor, la angajatii de la statiile peco si la toti ceilalti muncitori care se expun mult la ger", mai precizeaza Mircea Moise. Daca nu au grija de angajati, patronii risca sanctiuni cuprinse intre 1.500 si 2.000 lei. In lege nu se specifica exact cu cit trebuie redus timpul de lucru al muncitorilor, decizia fiind lasata la latitudinea fiecarui patron. (Sorin TUDOSE)



Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.