Ultima oră

Ce se intimpla cind arunci deseuri pe cimp? 50.000 de lei amenda

Sorin Tudose
26 ian 2011 1041 vizualizări
Garda de Mediu a amendat o firma de confectii textile pentru ca a aruncat maldare de deseuri in apropierea Focsaniului

Garda de Mediu a primit o sesizare telefonica in cursul saptaminii trecute potrivit careia pe terenul dinspre Petresti au fost abandonate mai multe deseuri textile. Deplasati la fata locului, comisarii au constatat ca pe terenul dinspre Petresti erau abandonati peste patru metri cubi de desuri textile, cartoane si ambalaje din plastic. Comisarilor nu le-a fost prea greu sa identifice sursa pentru ca printre deseuri se aflau si o serie de bonuri fiscal pe numele Modexport SRL din Bariera Vrancei, dar si alte documente oficiale. Seful Garzii de Mediu spune ca reprezentantul firmei si-a recunoscut vina, dar asta nu l-a scutit de o amenda in valoare de 50.000 de lei. Potrivit datelor de la ONRC, firma nu si-a mai depus raportarile de doi ani. "Ne vom ocupa cu predilectie de astfel de fapte si vom aplica sanctiunile maxime prevazute de legislatia de protectie a mediului in situatiile similare", a declarat Aurel Cristian, comisarul sef al Garzii de Mediu. De asemenea, recent, comisarii au mai aplicat o amenda in valoare de 3.000 de lei Primariei Pufesti, tot pentru deseuri abandonate. Se pare ca localnicii depozitau gunoi de grajd, resturi menajere la marginea satului. In urma controlului comisarii au constatat ca primaria nu mai avea contract cu un operator de salubrizare inca din vara trecuta. Potrivit legii, fiecare autoritate locala este obligata sa aiba un operator de salubrizare care sa se ocupe de intreaga localitate. Pe linga amenda comisarii au dispus curatarea zonelor in care s-au depozitat ilegal desurile, dar si infintarea unui serviciu propriu de salubrizare sau realizarea unui contract cu un asemenea operator. Aurel Cristian le transmite primarilor din judet sa se puna la punct cu salubrizarea localitatilor pe care le reprezinta fiecare in parte pentru ca s-a terminat cu avertismentele. De acum vor urma amenzile pentru cei care respecta normele de protectie a mediului. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 13 ore, 19 minute, 29 secunde
S-au mai dat amenzi si au fost annulate in instanta! Cazul Umbrarescu - amenda record ! Puterea judecatoreasca face legea in tara! Orice judecator e \"MAI TARE\" ca Baselu !
, acum 739407 zile, 13 ore, 19 minute, 29 secunde
CEI de la GARDA DE MEDIU nu se duc la SC PIATA MOLDOVEI, sa vada mizeria din zona cu tot felul de scursuri,deoarece primarul Didi ii lasa fara chiloti !!
, acum 739407 zile, 13 ore, 19 minute, 29 secunde
CEI de la GARDA DE MEDIU ar trebui sa vina si in Odobesti sa vada ce este in spatele stadionului.....muntele EVEREST al deseurilor textile. Sunt nou venit in zona dar asa ceva nu se poate,este o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.