Ultima oră

DOSARE ANTICORUPTIE:ICCJ judeca marti procesul fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea

Ziarul de Vrancea
10 ian 2011 406 vizualizări
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) iau in discutie marti procesul in care fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea este acuzat de fapte de coruptie, dupa ce au amanat judecarea dosarului, pe 8 noiembrie 2010, deoarece completul nu era in componenta initiala, doi dintre judecatori aflandu-se la cursuri de perfectionare, scrie Agerpres.

Procesul a fost reluat la ICCJ dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, pe 23 martie 2010, exceptiile ridicate in dosarul in care fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea este judecat pentru fapte de coruptie.


DNA a dispus, pe 5 martie 2009, trimiterea in judecata a lui Miron Mitrea, acesta fiind acuzat de luare de mita in legatura cu lucrarile de constructie realizate la casa mamei sale.


Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrarilor Publice si Locuintei in perioada 2000 - 2004, este acuzat de procurorii anticoruptie de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, uz de fals.


In acelasi dosar, a fost trimisa in judecata si Irina Jianu, fost inspector de stat, sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), ulterior inspector general de stat in constructii la ISC, aceasta fiind acuzata de dare de mita, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata.



de V.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.