Ultima oră

Monumentele vor fi dezbracate de reclame

Sorin Tudose
28 dec 2010 670 vizualizări
Publicitatea agresiva va restrictionata printr-o lege

Afisajul pe Monumente Istorice va fi restrictionat in urma unui proiect de lege aprobat saptamina trecuta de Guvern. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, care a venit cu initiativa, vrea sa limiteze astfel publicitatea agresiva care inunda fiecare oras al tarii. Florin Micu Iliescu, directorul Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National (DJCPN) Vrancea, spune ca este o initiativa buna. "Este binevenit acest proiect de lege pentru ca monumentele istorice trebuie sa fie vazute de toti cetatenii si nu de putine ori afisajele obtureaza vizualizarea cladirilor. Exista la un moment dat si o propunere de lege privind peisagistica atit la nivel urban cit si rural. E vorba de cum arata o localitate din punct de vedere estetic", a declarat Florin Micu Iliescu. Acesta a mai precizat si ca sanctiunile trebuie sa fie destul de mari, iar articolele legii sa nu lase loc de interpretari daca se va dori ca acest proiect sa functioneze. Proiectul nu vizeaza doar cladirile de patrimoniu ci si monumentele naturii, parcurile si rezervatiile naturale cit si sediile autoritatilor publice. De asemenea, nu doar publicitatea pentru diverse produse si servicii va fi restrictionata ci si cea electorala. In plus, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului vrea ca atunci cind o cladire de patrimoniu este restauranta, pinza ce se monteaza pe schela sa aiba desenata pe ea forma finala a lucrarii pe cel putin 75% din suprafata, exact ca in strainatate. Un alt plus al legii consta in faptul ca mijloacele de transport nu vor mai putea avea inscriptionate mesaje publicitare pe geamuri, care sa obtureze vederea pasagerilor. Executivul transmite ca pina la 1 mai 2011 toate formele de publicitate vor trebui aduse la cerintele noii legi. In caz contrar, sanctiunile vor ajunge pina la maximum 50 de mii de lei. In judet sint peste 420 de monumente istorice constind in situri arheolgice, monumente de for public si cladiri. (Sorin TUDOSE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.