Ultima oră

ESENTIAL:Criteriile in baza carora se vor face disponibilizarile din Politie, in 2011

Ziarul de Vrancea
24 dec 2010 583 vizualizări
Site-ul www.realitatea.net publica invocind proiectul privind disponiblizarile din Ministerul Administratiei si Internelor (supus dezbaterii publiceprincipalele criterii ce vor sta la baza acestor reduceri de perosnal bugetar planificate in 2011

Implicarea in fapte cu caracter penal, analiza antecedentelor disciplinare, comportamentul necorespunzator cerintelor de etica si deontologie profesionala, sunt doar citeva din criteriile prin care MAI vrea sa reduca numarul de posturi ale personalului, anunta Directia de Imagine a ministerului.



Potrivit unui comunicat remis Agentiei NewsIn, Ministerul Administratiei si Internelor supune dezbaterii publice proiectul Legii privind unele masuri speciale pentru reducerea cheltuielilor bugetare. De asemenea, "in vederea respectării tintei de deficit bugetar si incadrarea cheltuielilor de personal in limita alocata pentru anul 2011, se impune, in mod exceptional, ca Ministerul Administratiei si Internelor sa implementeze unele masuri de redimensionare a numarului de posturi ocupate de politisti, cadre militare, soldati si gradati voluntari, functionari publici si personal contractual. Numarul de posturi se reduce, la nivelul ordonatorilor de credite, astfel incit sa se asigure incadrarea in cheltuielile bugetare aprobate, potrivit legii, pentru anul 2011", precizeaza MAI in comunicat.


Reducerea numarului de posturi se va face potrivit unor criterii stabilite de MAI, din care institutia exemplifica implicarea in fapte cu caracter penal, analiza antecedentelor disciplinare, comportamentul necorespunzator cerintelor de etica si deontologie profesionala, nivelul pregatirii profesionale necesare ocuparii postului, nivelul experientei profesionale, evaluarea activitatii profesionale individuale. In acest mod, in aplicarea măsurii se preintampină orice ingerinÃă de ordin subiectiv. In acest mod, In aplicarea masurii se preintimpina orice ingerinta de ordin subiectiv, subliniaza Ministerul Administratiei si Internelor. Proiectul de act normativ se circumscrie demersurilor de modernizare si eficientizare structurala a Ministerului Administratiei si Internelor, proces ce are in vedere cresterea capacitatii operative prin reducerea nivelurilor ierarhice, scurtarea timpului de luare si transmitere a deciziei, a timpului de reactie, precum si diminuarea numarului de efective din structurile suport in vederea reducerii deficitului de personal din cele operative.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.