Ultima oră

Brazii de Craciun isi asteapta cumparatorii

Sorin Tudose
21 dec 2010 1122 vizualizări
Piata Moldovei este plina de brazi, dar oamenii nu prea se inghesuie sa isi cumpere traditionalul pom de Craciun.

Nesfirsita criza economica ii face pe cei mai multi dintre cei ce ajung prin piata doar sa se uite si sa intrebe cit costa un bradut. Preturile sint cit de cit accesibile si pornesc de la 30 de lei. In functie de cit de dese ii sint crengile si de cit de inalta ii este tulpina, bradul poate ajunge chiar si la circa 200 de lei. "E greu tare cu brazii astia, nu are lumea bani de carne de porc sa puna pe masa daramite de altceva mai mult. Noi in vindem cu 30-50 de lei bucata in functie de cit sint de frumosi. Sint si nebuni care ii dau cu 100 de lei, dar daca noi nu putem sa ii dam nici cu 50 de lei, cum putem cere mai mult?", isi varsa naduful un comerciant. Un alt vinzator a dat deja citeva zeci de brazi, dar spune ca fata de anul trecut vinzarea s-a injumatatit. "Preturile pornesc cam de la 50 de lei si ajung si la peste 100 lei pe brad. Deja am vindut vreo 40 de brazi din cei 100 pe care ii am, dar fata de anul trecut e mult mai slaba vinzarea", a declarat focsaneanul Catalin Toia. Pentru cei care nu isi permit sa cumpere un brad intreg, comerciantii le-au pregatit cetina la preturi accesibile. "O crenguta de brad nu se compara cu un pom intreg, dar decit deloc tot e bine si o ramura de brad. Sa miroasa frumos in casa", a spus o vinzatoare. De asemenea, comerciantii ofera spre vinzare si suporturi pentru brad. Pretul cel mai des intilnit pentru suport este de 15 lei. (S.T.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 11 ore, 9 minute, 34 secunde
cum sa dai peste 50 lei pe un brad saracacios din piata cand poti cumpara dintr-un lant de retail cu materiale de construcţii situat in bariera marasesti, braduti cu pretul de la 30 lei?!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.