Ultima oră

LIFE:Utile: Casatoria dauneaza conditiei fizice; Ce sa le spui copiilor pentru a le prelungi credinta in Mos Craciun

Ziarul de Vrancea
20 dec 2010 365 vizualizări
Sapte trucuri pentru a arata mai slaba cu ajutorul hainelor

Ce sa le spui copiilor pentru a le prelungi credinta in Mos Craciun


Cu ochii lor mari si mintea iute, copiii descopera, an dupa an, detalii care-i fac sa-si piarda increderea ca Mos Craciun exista cu adevarat. Si, an dupa an, parintii sterg detaliile cu povesti, intrebandu-se pentru cat timp vor mai putea sa ii faca pe cei mici sa ii creada Daca Mosul chiar exista, e batran si traieste la Polul Nord, cum se face ca prin Bucuresti se plimba acum atatia mosi cu barba alba si maini tinere? Daca e singur si are doar o sanie cu reni, cum se poate sa aduca daruri tuturor copiilor din lume intr-o singura noapte? Si daca isi are atelierul de jucarii departe, la Pol, cum este posibil sa-ti aduca papusi "made in China" sau jucarii din magazinul de la coltul strazii? Acestea sunt intrebarile care transforma, de sarbatori, mintile parintilor in harnice masini de inventat povesti, relateaza Gandul.


Casatoria dauneaza conditiei fizice


Barbatii si femeile isi pierd conditia fizica dupa ce se casatoresc, spre deosebire de cei singuri sau divortati, potrivit unui nou studiu publicat in American Journal of Epidemiology. 8900 de persoane au fost tinute sub observatie timp de cativa ani, iar, in final, cei care s-au casatorit in aceasta perioada au aratat o tendinta de scadere a conditiei fizice, demonstrata de teste la efort. La barbatii care au divortat in timpul studiului s-a constat o imbunatatire a capacitatii fizice, in timp ce la barbatii care s-au casatorit in aceasta perioada s-a observat un declin in conditia fizica. Concluzia a fost aceeasi si in cazul femeilor, potrivit EVZ.


Varsta mijlocie, creier matur


Majoratul nu este echivalent cu maturizarea. Asa sustin oamenii de stiinta de la Universitatea College din Londra, Marea Britanie. Potrivit lor, creierul oamenilor continua sa se dezvolte pana cand acestia ajung la varsta mijlocie, noteaza "The Daily Telegraph". Concluzia neurobiologilor britanici vine in contextul in care, pana acum, cercetatorii considerau ca dezvoltarea fizica a creierului se opreste in copilarie. Oamenii de stiinta britanici au scanat cortexul prefrontal (din zona fruntii) si au constatat ca forma acestuia continua sa se modifice si la 30 de ani, si la 40 de ani, precizeaza Adevarul.


Celulele stem: Mit sau o sansa reala de salvare?


In decembrie 2009 o fetita de nici doi ani din Ungaria a fost diagnosticata cu leucemie. Tratamentul copilului a fost intrerupt de mai multe ori din cauza infectiilor grave aparute, iar rezultatele nu au fost cele scontate de medici. In cele din urma, parintii au decis sa mai faca inca un copil astfel incat sa poata fi recoltate celule stem din cordonul ombilical, care mai apoi sa fie folosite la transplantul fetitei. Astfel, dupa nasterea fratiorului fetitei, esantionul de sange a fost stocat in banca Krio din Ungaria (partea a grupului Famicord, ca si Biogenis - compania din Romania) la o temperatura de -190 de grade Celsius. Apoi, proba stocata a fost analizata si aprobata pentru transplant, fiind constatata compatibilitatea intre cei doi copii (cel mai mare grad de compatibilitate ale celulelor stem este intre frati, apoi copii-parinti). Toate procedurile fiind indeplinite, s-a trecut la transplant care a avut loc in urma cu cateva luni, pe 29 septembrie 2010 in Ungaria, dupa ce partea bolnava a maduvei osoase a fost complet distrusa (celule stem extrase si conservate in mod corespunzator sunt potrivite pentru regenerarea maduvei osoase). Celule stem au fost transplantate in maduva osoasa, de aici sangele generand celule sanatoase, informeaza Romania libera.


Sapte trucuri pentru a arata mai slaba cu ajutorul hainelor


Bluzele cu decolteu in V, body-uri medicale si sutienele cu push-up sunt cateva dintre hainele care creeaza impresia unui trup ca tras prin inel Petrecerile de sfarsit de an sunt in toi, iar cum dietele-minune, pentru a scapa rapid de excesul de kilograme, nu s-au descoperit inca, specialistii in styling citati de site-ul realbeauty.com sustin ca au descoperit o alta cale pentru a obtine un look suplu, anunta Gandul.


Somnul de frumusete, demonstrat stiintific


Cercetatorii suedezi spun ca au gasit dovada ca opt ore de somn pe noapte ne fac mai sanatosi si mai aratosi. O demonstreaza reactiile pe care le-au avut participantii la un studiu cand li s-au aratat fotografii cu voluntari care nu dormisera destul. Au spus ca arata bolnavicios si deloc atractiv, spre deosebire de voluntarii odihniti. "Daca vrei sa arati bine, este mai eficient sa dormi bine noaptea si mult mai ieftin decat tratamentele de infrumusetare", a explicat John Axelsson de la Institutul Karolinska din Stockholm, care a coordonat studiul. Diferentele dintre fetele obosite si cele odihnite nu au fost semnificative, dar participantii la studiu le-au observat, scrie Adevarul.


Jocurile video deschid comunicarea copii-parinti


Cand parintii se "imprietenesc" cu jocurile video care ii pasioneaza pe copiii lor, se reduc considerabil riscurile ca violenta si izolarea sa-i afecteze pe cei mici. Psihiatrul francez Serge Tisseron, prezent la Bucuresti pentru lansarea cartii "Psihologia jocurilor video", infirma teoria conform careia tinerii devin violenti din cauza jocurilor violente. El sustine ca acestea nu fac decat sa amplifice trasaturi deja existente si ca parintii ar trebui sa fie la curent cu ceea ce joaca fiul/fiica lor, pentru a impune restrictii in cunostinta de cauza. Conform psihiatrului, atmosfera din familie, valorile transmise de parinti si educatia dicteaza comportamentul copiilor. Nici violenta, nici izolarea nu sunt efecte exclusive ale jocurilor video, scrie EVZ.



de Cristina Bobe HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.