Ultima oră

Comisarii OPC predau la liceu despre protectia consumatorilor

Sorin Tudose
15 dec 2010 583 vizualizări
Profesorii au vorbit elevilor de la Colegiul Valeriu D. Cotea si despre nocivitatea etnobotanicelor Reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC), impreuna cu cei de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea au reluat saptamina trecuta un parteneriat privind desfasurarea unor optionale despre drepturile consumatorilor.

Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" a fost prima unitate de invatamint care a raspuns pozitiv la initiativa comisarilor CJPC. Saptamina trecuta doi dintre angajatii de la Protectia Consumatorilor au fost la liceu si au stat de vorba cu elevii despre drepturile lor. "Comisarii vor sta de vorba cu elevii despre drepturile lor in calitate de consumatori si, mai cu seama, despre efectele nocive ale plantelor etnobotanice. Drepturile consumatorilor sint destul de putin cunoscute, iar noi incercam prin aceste optionale ce se vor tine in timpul orelor de dirigentie sa ii invatam pe tineri sa se fereasca de practicile comerciale inselatoare si sa stie sa aleaga ce e mai bine pentru ei", a declarat Mirela Bizna, comisar sef la CJPC. Aceasta a mai spus ca liceenii sint victimele cele mai numeroase ale consumului de plante etnobotanice si ca incearca pe cit posibil macar sa diminueze consumul de "droguri usoare". Comisarii vor merge din nou saptamina aceasta la acelasi liceu, iar in cazul in care vor mai dori si alte unitati sa tina ore despre drepturile consumatorilor, parteneriatul va fi extins. Comisarii-profesori nu vor primi nici un ban in plus la salariu, intreaga actiune fiind facuta voluntar. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.