Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
10 dec 2010 549 vizualizări
Spitalul din Adjud, inglodat in datorii

Spitalul Municipal Adjud a reusit sa stringa datorii catre furnizorii de medicamente si materiale sanitare de 9 miliarde lei vechi. Din cauza subfinantarii sistemului si in conditiile in care banii alocati de CAS Vrancea nu au ajuns decit, in mare parte, pentru plata salariilor, furnizorii nu au putut fi platiti la timp. "Nu se poate pune problema ca spitalul sa scape de datorii in totalitate in situatia actuala. Noi incercam sa nu le facem mai mari", spune dr. Gheorghe Bercea, managerul Spitalului Adjud. Conducerea unitatii spera ca odata cu rectificarea din sanatate sa fie alocati bani si pentru plata acestor furnizori, a facturilor scadente la 120 de zile. Unitatea a reusit sa acopere facturile la utilitati. (R. M.)


Sapte sanctiuni intr-o luna


Medicii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au efectuat in noiembrie 121 de controale in unitati de procesare, depozitare si desfacere, in exploatatii si in tirguri de animale. Acestia au verificat depozitele frigorifice, farmaciile, unitatile de morarit si panificatie, hypermarket-urile sau unitatile de fabricare vinuri. Au mai fost efectuate si opt controale in trafic privind circulatia animalelor si respectarea conditiilor de bunastare in timpul transportului. In urma acestor actiuni, au fost aplicate sapte amenzi contraventionale de 5.720 lei si au fost aplicate si trei avertismente. "Vinzarea sau instrainarea in orice fel a animalelor; cumpararea ori luarea acestora in proprietate cu orice titlu, fara documente prevazute de legislatia sanitar veterinara in vigoare; conditii de igiena necorespunzatoare", sint doar citeva abateri constatate de veterinari. (S. T.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.