Ultima oră

Piata Moldovei se pregateste sa primeasca vinzatorii de porci

Sorin Tudose
9 dec 2010 1076 vizualizări
Taxa de masa pe zi pentru vinzarea carnii de porc de Sarbatori este de 18,6 lei

Administratia Pietelor din Focsani se pregateste deja pentru perioada de Craciun in care se va putea comercializa carne de porc pe mesele din Piata Moldovei. Fane Popa, directorul Administratiei Pietelor, spune ca deja a luat aprobare de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) pentru citeva zile. "Am luat aprobare de la DSV pentru perioada 20-24 decembrie si este posibil sa mai luam una si pentru 28-30 decembrie, daca vor fi cereri in acest sens. Estimam ca vor veni pina in o suta de comercianti de carne de porc", a declarat Fane Popa. Acesta spune ca tarabele pe care se va vinde carnea vor fi amplasate atit in exteriorul pietii, cit si in interior, pe niste spatii "moarte". "Noi am inceput deja pregatirile pentru amenajarea spatiilor, iar o parte din comercianti vor vinde in interiorul pietei, dar nu e problema deoarece acolo sint niste spatii aproape goale. Fiind iarna, nu prea mai vine multa lume cu legume si verdeturi. Putinii oameni care de obicei vind acolo se vor muta la mesele din exterior pentru citeva zile. Macar de ar veni atit de multi comercianti de porci", a mai spus Popa. Cei care s-ar putea muta in exteriorul pietii timp de 3-4 zile sau chiar sa ramina acasa daca nu vor avea alte tarabe libere nu sint tocmai multumiti de aceasta decizie si spun ca pe ei nu i-a intrebat nimeni nimic. Administratia Pietelor are mai mult de cistigat de pe urma comerciantilor de porci, carora le percepe pe masa/zi 18,6 lei, decit de pe urma celor care vind in mod regulat legume si zarzavaturi de la care iau mai putin de zece lei. Comerciantii de carne de porc vor trebui sa se prezinte la administratie cu certificatul de producator de la primaria unde domiciliaza, un certificat privind sanatatea animalului acordat de medicii veterinari, o cerere, cit si cu actul de identitate. In piata se va face si testul pentru depistarea trichinelozei si tot din piata comerciantii vor putea cumpara halate si bonete. Vor fi asigurate conditiile de igiena necesare desfasurarii acestei activitati constind, printre altele, in apa curenta si solutie dezinfectanta pentru a curata spatiile comericale la sfirsitul fiecarii zi in care se va vinde carne. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 8 ore, 54 minute, 52 secunde
....nea fanica,fara frica........ce avere ti-ai facut pe spatele pietii?
, acum 739407 zile, 8 ore, 54 minute, 52 secunde
nu zic ca nu sunt hoti peste tot dar totusi Fane Popa e de foarte putin timp la Piata Moldovei ca sa si faca avere pe spatele ei asa ca hai sa fim corecti nu invidiosi
, acum 739407 zile, 8 ore, 54 minute, 52 secunde
Poate sunt mai seriosi de aceasta data si nu vor veni cu carne de cal. Daca au cereri, macar sa afiseze ce carne au si pretul cu care se vinde.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.