Ultima oră

Mos Craciun, sa-mi aduci jucarii made in Romania !

Sorin Tudose
8 dec 2010 1189 vizualizări
Peste 1.000 de jucarii neconforme au fost oprite temporar de la vinzare

Angajatii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Vrancea au oprit temporar de la comercializare 1.218 jucarii in urma unui control tematic desfasurat in perioada 29 noiembrie "" 2 decembrie. Comisarii au verificat 38 de operatori economici care comercializeaza jucarii pentru a vedea daca sint respectate normele de securitate si daca etichetarea si informarea acestora este completa si corecta. Acestia au verificat peste 8.000 de jucarii si au gasit abateri la 34 de operatori. Amenzile totale au fost de peste 44.000 lei. In ceea ce priveste securitatea utilizatorilor, nu au fost gasite deficiente. Au fost gasite in schimb abateri la capitolul etichetare. Multe dintre produse aveau etichetarea incorecta, existind multe jucarii destinate copiilor de pina intr-un an potrivit etichetei producatorului, ulterior fiind aplicata o eticheta pe care era stipulat ca jucaria era inclusiv pentru cei de trei ani. Multe dintre produsele pentru copii neconforme cu standardele europene sint din China. "Consider ca jucariile romanesti sint de calitate si ca acele aduse din China sint de o calitate indoielnica. Consumatorii sint tentati sa le aleaga pe acestea, in detrimentul altora mai scumpe, dar au de pierdut la capitolul calitate si chiar siguranta", a declarat Mirela Bizna, directorul CJPC Vrancea. Controalele au fost desfasurate atit in mediul urban cit si rural, atit la operatorii economici mici, cit si la cei mari. Problemele au fost identificate peste tot. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.