Ultima oră

Oamenii legii au boicotat festivitatile de Ziua Nationala

Ziarul de Vrancea
1 dec 2010 743 vizualizări
Doar 50 de politisti au venit in sala de festivitati u de 1 Decembrie nu s-a facut nici o avansare in grad, lucru care nu s-a intimplat in ultimii ani, si nici ministrul Traian Igas nu a transmis nici un mesaj de felicitare

Cu multe probleme pe cap si cu salarile reduse, politistii vrinceni nu au onorat manifestarile desfasurate ieri dimineata la sediul IPJ Vrancea. Daca in alti ani sala de festivitati era plina, acum, doar 50 de politisti l-au asteptat pe inspectorul sef pentru o activitate redusa la minimum. Comisarul sef Ionel Popescu a remarcat ca sala este mai mult goala si le-a spus celor prezenti ca de aceasta data lipsesc si mesajele de felicitare din partea oficialilor din MAI si IGPR. De asemenea, dupa multi ani, nici un politist vrincean nu a fost avansat in grad. "Nu avem avansari de ziua nationala. De 1 decembrie se faceau avansari inainte de termen, pe baza unor criterii si a calificativelor primite in ultimii ani. De aceasta data, nici un politist nu a fost inaintat in grad", ne-a spus comisarul sef Ionel Popescu, seful IPJ Vrancea. Scurta activitate s-a incheiat cu decernarea premiilor in turneul de minifotbal organizat de IPJ Vrancea. Locul trei a revenit celor de la mascati, iar pe locul doi s-a clasat IPJ Vrancea. Primul loc le-a revenit celor de la Politia municipiului Focsani.


"De Ziua Tarii" la Cercul Militar


Militarii din Garnizoana Focsani au serbat 1 Decembrie la Cercul Militar Focsani, unde s-a organizat un simpozion si vernisajul unei expozitii de pictura si modelaj "De Ziua Tarii", apartinindu-i lui Ionica Sava din Cindesti. Lucrarile au fost prezentate si la Cercul Militar Central din Bucuresti. Astfel, dupa o scurta lectie de istorie despre 1 decembrie, militarii, rezervistii, veteranii de razboi si jandarmii au admirat portretele si peisajele lucrate cu migala de Ionica Sava. "O sa gasiti putini oameni care sint capabili sa faca un portret care sa semene atit de bine cu personajul pe care il deseneaza. In momentul in care veti viziona, o sa va uitati si o sa constatati cita perfectiune este in executia portretului astfel incit sa se stie exact cine este acel personaj", le-a transmis celor prezenti Rodica Soricau, de la Directia de Cultura Vrancea. Profesorul de biologie a reusit sa reproduca chipul colonelului (r) Gheorghe Iorga, consilier local independent, care a decedat in urma unui accident rutier in vara lui 2007. (R. MANOLACHE, D. CHIRIAC)


Adina Vizitiu, avansata post-mortem la gradul de inspector


Subinspectorul Adina Vizitiu a fost avansata post-mortem la gradul de inspector. Politista de 25 de ani a murit in urma cu trei saptamini, chiar sub ochii parintilor veniti in vizita. Decizia avansarii este una fireasca pentru politia romana. "Un ofiter care moare este avansat post-mortem in gradul profesional urmator", a precizat comisarul sef Ionel Popescu, seful politiei vrincene. Adina Vizitiu Bordea s-a stins din viata la doar zece zile dupa ce a adus pe lume un copilas. Primele rezultate de la medicina legala au aratat ca politista a murit dupa ce i s-a spart aorta, artera care transportă singele de la inimă către toate organele din corp. De asemenea, medicii legisti au descoperit malformatii in aceasta zona, care nu au fost, se pare, depistate la controalele efectuate. Problemele Adinei Vizitiu au inceput pe 12 noiembrie, aceasta ajungind la Spital din cauza unei dureri insuportabile de cap. Desi migrena era insuportabila, politista si familia a refuzat internarea. Doua zile mai tirziu, tinara a cazut din picioare in fata parintilor veniti de la Slobozia pentru a o ajuta sa aiba grija de micuta Bianca. Desi medicii au incercat sa o aduca la viata, politista a murit la spital. (D.CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.