Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
26 nov 2010 509 vizualizări
Patru primarii au TV cu circuit inchis pentru a se feri de hoti

Doar 24 de comune din cele 68 din judet au sistem de paza. Statistica a fost prezentata ieri in sedinta Autoritatii Teritoriale pentru Ordine Publica Vrancea. Pe linia pazei la sediile de primarie sint asigurate 56 de administratii. In Bolotesti, Biliesti, Mera si Cimpuri paza nu este organizata si asigurata nici la sediul primariei, nici in localitate. Pe linia asigurarii sediilor de primarie cu sisteme electronice la efractie, 32 beneficiaza de alarma, iar alte patru au subsistem TV cu circuit inchis. In privinta pazei la sate, cei de la ATOP spun ca infractionalitatea a crescut. "Din statisticile efectuate a reiesit ca acolo unde a fost organizata paza pe raza comunelor si au fost angrenate efective specializate, furturile si chiar celelalte fapte antisociale au fost reduse substantial sau chiar eradicate", spune Stefan Buzarnescu, presedintele ATOP Vrancea. (D. C.)


Se schimba mandatarul la Transport Public


Consilierii locali focsaneni trebuie sa-si desemneze, la sedinta ordinara de saptamina viitoare doi mandatari. Este vorba de reprezentantul CL la CUP Salubritate, dar si de cel in AGA la Transport Public, dupa ce reprezentantul initial a renuntat la functie. Este vorba de Dana Nazarie Tabacaru, mandatar delegate din partea PNL Vrancea. Si tot legat de CUP Salubritate, la intrunirea de marti, alesii vor aproba infiintarea statiei de presortare a deseurilor menajere de la fosta rampa de gunoi de la periferia Focsanilor. CUP Salubritate va selecta deseurile reciclabile, care sint valorificate: hirtia ajunge la Vrancart, plasticul la o firma la Buzau, iar sticla este utilizata la statia de asfalt a CUP de la Golesti pentru realizarea mixturii pentru plombele din carosabil. (I. C.)


Criminalul "gelos" de la Unirea a fost trimis in judecata


Ionita Busila, barbatul care si-a ucis consoarta la Unirea, Odobesti a fost trimis in judecata pentru omor calificat. Barbatul i-a luat gitul femeii cu trei lovituri de cutit, una fatala. Reta Busila a fost descoperita in dimineata zilei de 19 septembrie, dupa ce autorul crimei s-a autodenuntat, iar la fata locului au ajuns politistii. Criminalul a spus ca si-a ucis sotia din gelozie, "pentru ca era curva". Desi a povestit cu detalii cele intimplate, inainte ca procurorii sa faca trimiterea in judecata, barbatul a incercat sa spuna ca ar fi luat cutitul chiar din mina celei pe care a ucis-o, ca sa se apere. Expertiza medico-legala a infirmat existenta unor raporturi intime recente ale femeii ucise, infirmind banuiala criminalului ca sotia sa s-ar fi culcat cu fiul lor, recent eliberat din Penitenciar pentru furt. (G. S.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.