Ultima oră

Maseuze care te relaxau ¦ la negru

Sorin Tudose
23 nov 2010 1358 vizualizări
Inspectorii de la munca au avut un muschi incordat impotriva angajatorilor de la saloanele de intretinere corporala

Cincisprezece muncitori din Focsani au fost descoperiti de angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) ca lucrau fara contract individual de munca, in urma controalelor derulate saptamina trecuta. In urma lor au fost aplicate amenzi in valoare totala de 48 mii de lei. Inspectiile au fost facute in domenii precum constructii, taximetrie, protectie si paza, dar si balastiere. La puricat au fost luati si angajatorii care desfasoara activitati de intretinere corporala, prin saloane de masaj. Daca in mai toate sectoarele verificate au fost gasiti doar cite un munictor "la negru", saloanele de masaj detin recordul! Nu la relaxare, ci la angajati fara contract de munca. "Cind efectuam controale pentru depistarea angajatilor care nu au carte de munca, fie o facem la sesizarea celor ce se adreseaza institutiei, fie in urma analizei noastre a locurilor de munca cu risc mare de munca la negru", a declarat Victoria Diaconu, inspector sef al ITM. Aceasta mai spune ca exista si angajatori care invoca faptul ca angajatul nu a dorit carte de munca, motiv pentru care nu i-a facut. "Lipsa contractului de munca denota complicitatea celor doua parti implicate. Un angajat nu este obligat sa stea la serviciu daca nu i se intocmeste carte de munca si poate sesiza acest lucru la Inspectorat, iar patronii sint obligati prin lege sa le faca angajatilor acte. Ca atare, nu pot spune ca nu a dorit angajatul", a mai declarat Victoria Diaconu. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.