Ultima oră

Magazinele il scot pe Mos Craciun la inaintare

Sorin Tudose
20 nov 2010 1005 vizualizări
Pregatirile pentru un brad perfect pentru seara venirii lui Mos Craciun au inceput deja u magazinele din Focsani au scos oferta de globulete si beteala, dar s-au aprovizionat indestulator si pentru credinciosii care tin postul

Cu toate ca pina la sarbatorile de iarna mai citeva saptamini, rafturile magazinelor sint pline ochi de obiecte specifice Craciunului. Globuri de diverse marimi si culori, beteala care mai de care mai sclipitoare, brazi artificiali, mai mici, mai mari sau chiar giganti, haine de mos Craciun - toate asteapta sa fie luate acasa in functie de posibilitatile si preferintele cumparatorilor. Mai-mai ca-ti vine sa incepi sa cinti colinde"¦ Asta pentru ca prin unele magazine, la difuzoare se aud clinchete de clopotei si colinde, chiar daca afara inca nu-i zapada. Oferta este atit de mare, incit clientii pot pierde printre rafturi ceasuri intregi pina sa se decida ce se potriveste mai bine in caminul lor. Nici copiii nu sint uitati de producatorii de jucarii, acestia pregatind pentru cei mici o sumedenie de surprize, buna parte din ele inspirate din eroii de la televizor cum sint Ben 10 si Hannah Montana. Semn ca Mos Craciun trebuie sa se puna la punct cu ultimele noutati in materie! Intr-un hipermarket din Focsani globurile de agatat in bradul de Craciun se pot gasi de la 50 de bani, la circa zece lei. Costumele de Mos Craciun variaza intre zece si 20 de lei, iar cine vrea un costum mai pretentios va trebui sa plateasca pe el 100 de lei. Pentru iubitorii de ecologie, brazii artificiali ce pot fi folositi si in anii urmatori se vind de la 100 de lei si pot ajunge la aproximativ 1.000 lei, atit cit costa un brad gigant. "Chiar daca este noiembrie, oamenii au inceput sa se aprovizioneze. Sarbatorile de iarna parca nu au farmec daca nu ai un brad in casa frumos impodobit. Noi sintem bine aprovizionati, atit in ceea ce priveste ornamentele, cit si la jucarii. Avem multe jucarii care sa stimuleze creativitatea, dar nu de putine ori se intimpla ca parintii sa fie nevoiti sa cumpere mai intii dulciuri pentru prichindeii lor", ne-a declarat Corina Ionascu, reprezentanta hipermarketului. Cum in aceasta perioada premergatoare sarbatorilor este post, comerciantii nu duc lipsa nici de produse care nu sint "de dulce", pentru cei mai evlaviosi din fire. "Ne-am pregatit cu produse de post pentru ca sint multe persoane care le prefera pe acestea, dar sint si multi altii care nu tin la aceste obiceiuri. Noi trebuie sa avem de toate, pentru a ne satisface clientii", ne-au mai precizat reprezentantii unitatii comerciale. Brad, beteala, cadouri sau pur si simplu un meniu de post, toate scot din buzunare sume deloc neglijabile. Insa, vrincenii sint pasionati de cumparaturi si de sarbatori, asa ca la case, fiecare iese din magazin cu cosul plin. (SorinTUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.