Ultima oră

ESENTIAL:Coalitia va propune, miercuri, parlamentarilor sai un salariu minim de 690 lei si majorari pentru bugetari de 15%

Ziarul de Vrancea
17 nov 2010 392 vizualizări
Un salariu minim de 690 de lei si o majorare salariala pentru bugetari de 15% din anul 2011 sunt variantele pentru care coalitia de guvernare a optat, in sedinta de marti seara, insa solutiile vor fi prezentate miercuri grupurilor parlamentare ale arcului guvernamental, a declarat liderul grupului minoritatilor nationale altele decat cea maghiara, Varujan Pambuccian, scrie Agerpres.

"Maine, de la ora 13:00, vom avea o discutie cu parlamentarii sa le prezentam solutia spre care sa ne indreptam", a spus Pambuccian.


In privinta majorarilor salariale, el a precizat ca o crestere a actualelor salarii din sectorul bugetar cu 15% reprezinta un risc pe care liderii coalitiei doresc sa si-l asume, in conditiile in care veniturile bugetare nu sunt foarte consistente.


De asemenea, este analizata, la propunerea ministrului Muncii, Ioan Botis, o majorare suplimentara a salariilor sub 1.000 de lei, sub o formula care nu va capata forma unui ajutor social.


"Fara sa ranim mandria oamenilor si fara sa intram in conflict cu CCR", a spus Pambuccian. In privinta salariului minim pe economie din 2010, in coalitie s-a exprimat intentia majorarii acestuia de la 600 la 690 de lei, in conditiile in care Fondul Monetar International a indicat un nivel de maximum 650 de lei, a precizat deputatul. Cat priveste variantele de crestere salariala la bugetari, prezentate anterior de UDMR, UNPR si minoritatile nationale, Pambuccian a precizat ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a obiectat ca acestea s-ar putea lovi de refuzul Curtii Constitutionale.



de Carla Dinu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.