Ultima oră

Iubitorii muzicii romanesti, invitati la Florentin Delmar

Sorin Tudose
17 nov 2010 658 vizualizări
Joi si vineri, focsanenii ii pot asculta pe scena Teatrului Municipal pe Gabriel Cotabita, Oana Sirbu si Horia Moculescu u premiile festivalului-concurs sint cuprinse intre 150 si 500 de euro in acest an Festivalul national de muzica romaneasca Florentin Delmar , aflat la cea de-a XXXV-a editie, va debuta joi, 18 noiembrie, la Focsani si se va desfasura pe perioada a doua zile.

La preselectia ce va avea loc azi la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" sint asteptati tineri din toata tara cu virsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani. "Din pacate, editia de anul acesta este vitregita de situatia economica. Cu toate acestea ne-am straduit sa facem un festival de calitate si vom avea invitati de seama", a declarat Valentin Gheorghita, directorul Ateneului Popular, organizatorul principal al manifestarii. Pe linga concurentii care vor incerca sa cistige atit simpatia publicului cit si pe cea a juriului prezidat de Horia Moculescu, pe scena Teatrului Municipal vor urca pentru a sustine recitaluri Gabriel Cotabita si Oana Sirbu. Cum festivalul este organizat in memoria compozitorului focsanean Florentin Delmar, concurentii vor trebui sa interpreteze si o melodie compusa de artistul vrincean. Pentru popularizarea festivalului au fost trimise invitatii in mai multe unitati de cultura din tara. "Ne asteptam la circa 20-30 de participanti din toata tara din care vom selecta doar 18 care vor concura pe scena. Daca valoarea acestora este mare atunci vom ridica acest numar la 20", a mai declarat Valentin Gheorghita. Bugetul intregului festival este de aproximativ 23.000 de lei, bani din care se vor plati onorariile cintaretilor, cheltuilile cu cazarea si materialele publicitare. Vor exista de asemenea si premii finantate de mai multi sponsori. Cistigatorul marelui premiu va primi 500 de euro, iar pentru premiul "Delmar" se vor da 400 de euro. Cite 300, 200 si 150 de euro se vor oferi pentru locul 1, 2 respectiv 3. Mai mult decit atit, cistigatorii vor participa ulterior la emisiunea "Atentie, se cinta!" transmisa in direct pe TVR 2. Primaria Focsani, Consiliul Local, Ateneul Popular si Societatea Romana de Televiziune sint organizatorii acestui festival. Totodata, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport, Centrul pentru Valorificarea Culturii Traditionale, Artelor si Meseriilor impreuna cu Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania sint colaboratori in cadrul festivalului. Pretul de intrare pentru public este de 20 lei. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.