Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
15 nov 2010 506 vizualizări
Se inaugureaza Caminul de batrini

Caminul de batrini din Focsani va fi inaugurat de reprezentantii municipalitatii miercuri, 17 noiembrie. Pina la aceasta data, din cele 8 corpuri componente ale azilului, unul singur este functional, aici fiind cazati 40 de "bunici". Valoarea investitiilor este de 3,4 milioane lei, din care 2,3 milioane vin de la UE, 360 mii lei de la Guvernul Romaniei si restul de 2% (55 mii lei) iI reprezinta contributia de la bugetul local al Focsanilor. Capacitatea de cazare a corpului functional este de 60 de locuri, costul lunar pentru un batrin la camin este de 560 lei. Municipalitatea afirma ca se cauta ca 60% din pensia batrinului sa fie achitata in contul azilului, in timp ce 40% ii ramine persoanei in cauza. In cazul in care cel intretinut si ingrijit de camin nu dispune de nici un venit, atunci Consiliul Local suporta costurile 100%. (I. C.)


Cirligele: Hotul de case, dupa gratii


Barbatul care a spart mai multe case din comuna Cirligele a ajuns dupa gratii. Nicolae M., 43 ani, din comuna Slobozia Bradului, a comis sase spargeri intr-o singura luna si a furat bunuri de citeva mii de lei. Judecatoria Focsani a decis sa-l aresteze pentru 29 de zile pentru comiterea infractiunii de furt calificat. Un alt barbat, de 32 de ani, din Cirligele va ajunge in fata instantei dupa ce a furat un ham din grajdul unui localnic din Virtescoiu. Fapta a avut loc in seara zilei de 27 septembrie, iar Marian M. va fi judecat pentru infractiunea de furt calificat. (D. C., G. S.)


Mai multi pensionari, somajul in usoara scadere


In Vrancea, somajul da semne de usoara scadere. Conform unor date publicate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, la 31 octombrie 2010 in judet existau 11.258 de someri, iar rata somajului era de 7,43%, mai mare decit cea pe total tara (7.08%). Comparativ, la 30 septembrie 2010, erau cu 159 persoane mai putini someri fata de luna precedenta, rata somajului fiind de 7,6%, mai mare fata de cea inregistrata pe total tara (7,3%). Femeile reprezentau 41,0% din total someri. De asemenea, conform datelor Directiei Judetene de Statistica Vrancea, numarul mediu al pensionarilor in trimestrul II 2010 a fost de 67.774, cu 975 pensionari mai multi fata de trimestrul II 2009 si cu 148 pensionari mai multi fata de perioada anterioara (trimestrul I 2010). Pensia medie lunara a pensionarilor de asigurari sociale de stat, in trimestrul II 2010, a fost 623 lei, inregistrind o crestere cu 3,7% comparativ cu trimestrul II 2009 si o usoara crestere (0,2%) fata de perioada anterioara (trimestrul I 2010). (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.