Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
12 nov 2010 731 vizualizări
Justitia s-ar putea muta la Romtelecom

Reprezentantii Tribunalului Vrancea asteapta avizul favorabil din partea ministerului de resort pentru a demara procedura de licitatie- faza de executie- la sediul fostului Bancorex. "Sintem in faza in care asteptam avizul pentru a demara licitatia pentru executie la sediul fostului Bancorex, cladire pe care am primit-o de la Consiliul Judetean in folosinta gratuita, pe termen nedeterminat. Va trebui sa vedem insa cit dureaza aceste lucrari si, in functie de acest factor, sa gasim un sediu pe perioada lucrarilor", a declarat judecatorul Adrian Toni Neacsu, presedintele Tribunalului Vrancea. Acesta a confirmat ca a luat in calcul ca sediu temporar chiar si cladirea Romtelecom, din strada Marasti. Proprietarii imobilului intentioneaza inca de anul trecut sa-l inchirieze, iar aceasta ar putea fi o solutie pentru magistratii vrinceni. Presedintele Tribunalului spune ca atit amenajarea cladirii Bancorexului cit si suma aferenta unei chirii vor fi suportate din bugetul anului urmator, care urmeaza a fi stabilit ulterior. (G. S.)


Tinerii au invatat ce este mediul antreprenorial


Mai multi tineri cu virste cuprinse intre 18 si 35 de ani au participat zilele trecute la un seminar ce a avut ca tema principala cultura antreprenoriala. Intilnirea a avut loc in cadrul proiectului "Vreau sa fiu instruit pentru un start sigur in rindul antreprenorilor" si s-a adresat celor care cred intr-o cauza si care au puterea de a lupta pentru ea. Asadar, cei care au luat parte la seminar au inteles ce presupune antreprenoriatul si care sint trasaturile intreprinzatorului. In cadrul seminarului s-a mai discutat despre facilitatile fiscale pentru antreprenorii tineri care isi deschid o firma noua. Obtinerea de fonduri si intretinerea unei activitati comerciale sint alte citeva aspecte aduse la cunostinta tinerilor. Seminarul a fost organizat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Vrancea in parteneriat cu Fundatia "Zi deschisa", AJOFM Vrancea, Federatia "Fermierul" si Propact Vrancea. (S.T.)


Nica, preocupat de intirzierile la plata pentru alimentarile cu apa


Deputatul PSD de Panciu, Ciprian Nica, i-a adresat o interpelare ministrului Elena Udrea in legatura cu neajunsurile Programului de alimentare cu apa, canalizare si epurare a apelor uzate la sate. Parlamentarul reclama faptul ca lucrarile nefinalizate se vor degrada, majorind costurile continuarii investitiilor, in timp ce acolo unde s-au finalizat, sint datorii la plata facturilor. Firmele de constructii ameninta in aceste cazuri cu instanta pentru a-si recupera banii. "Aceasta situatie se datoreaza faptului ca in luna septembrie a anului 2010 a fost redus bugetul initial cu suma de 415.000 lei, reducere efectuata dupa ce administratiile locale au scos la licitatie investitiile si au fost demarate lucrari prevazute in proiecte. Programul de alimentare cu apa, canalizare si epurare a apelor uzate la sate, aprobat prin HG 577/1007, a adus judetului Vrancea, la inceputul lui 2010, suma de 2.420.600 lei, bani care au servit pentru demararea unor lucrari si achitarea altora care au fost executate si nedecontate, lucrari care la 31 decembrie 2009 reprezentau 4 milioane lei", transmite Ciprian Nica. (I. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739421 zile, 16 ore, 32 minute, 50 secunde
jagosi imputit stati in strada tampiti..denoricti dracu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.