Ultima oră

LIFE:Utile: Picaturile de nas creeaza dependenta; Dieta care va ajuta sa slabiti imediat dupa ce ati nascut

Ziarul de Vrancea
10 nov 2010 444 vizualizări
Cafeaua verde reduce nivelul stresului oxidativ

Dieta care va ajuta sa slabiti imediat dupa ce ati nascut


Nadine, fosta componenta a "Scolii Vedetelor", a inceput sa tina regim inca din perioada alaptarii si vrea sa dea jos 25 de kilograme cu o dieta speciala pentru mamici. Aceasta contine in special lactate si este saraca in grasimi. Nadine de la "Scoala Vedetelor", mamica a unui baietel de doua luni, s-a pus pe slabit imediat dupa ce a nascut. Pentru ca a vrut sa se rasfete in cele noua luni de sarcina, artista a pus pe ea 25 de kilograme. "Totul este sa bea foarte multe lichide, sa consume lactate, sa evite fructele si legumele care dau colici bebelusului. Sunt cateva reguli simple, se mananca variat, in cantitati suficiente cat sa nu fie afectata nici sanatatea mamei si nici cea a bebelusului", spune nutritionistul Monica Macisanu, citat de Romania libera.


Radiofrecventa reface structura de colagen a pielii


Vergeturile si celulita sunt doua dintre principalele probleme intalnite in randul femeilor, indiferent de varsta, precizeaza specialistii in cosmetica. "Vergeturile sunt linii fine ale corpului, care apar ca urmare a distrugerii tesutului subcutanat, in urma cresterii rapide in greutate si a intinderii excesive a pielii. Radiofrecventa ofera o imbunatatire a aspectului pielii, prin estomparea si decolorarea vergeturilor, acestea devenind mai putin vizibile ochiului", mentioneaza Elena Varzaru, specialist medical al unui centru de infumusetare. Potrivit expertului, radiofrecventa actioneaza din interior la refacerea structurilor de colagen ale pielii, stimuland refacerea colagenului propriu si diminuand vergeturile. "De asemenea, aceasta metoda confera pielii elasticitate si fermitate, elimina celulita si are ca rezultat final slabirea localizata", sustine Elena Varzaru, citata de Gandul.


A doua sansa la viitor


Saracia e necrutatoare cu perspectivele copiilor din familii care nu-si permit sa-i dea la scoala. Cateva organizatii neguvernamentale ofera solutii pentru cei mai ambitiosi dintre ei. Sprijinul financiar si cel emotional pot transforma in "printi" copiii care au avut ghinionul sa se nasca "cersetori". Florin Petrachi este pictor. Un artist in devenire, spune el. La 22 de ani, este in anul I de master la facultatea de arte plastice din Iasi si in anul I la teologie, la sectia de arta sacra. La inceputul lunii octombrie a expus la Salonul International Artis din Bucuresti. "Ma gandeam eu acum trei ani ca o sa ajung in Bucuresti, intr-o expozitie colectiva, si ca o sa pregatesc o expozitie personala?" In urma cu trei ani, Florin a devenit unul dintre cei aproximativ 80 de bursieri ai fundatiei Blue Heron, care, din 2005 pana in prezent, ajuta tinerii orfani, abandonati sau cu o situatie materiala foarte dificila. Pictorul spune ca-i datoreaza totul Stefaniei Magidson, presedintele fondator al Fundatiei Blue Heron, relateaza Adevarul.


Cafeaua verde reduce nivelul stresului oxidativ


Cercetarile realizate la Centrul de Cercetare Nestle pe adulti au demonstrat ca un consum moderat de cafea verde poate reduce nivelul stresului oxidativ intr-o proportie de pana la 16 la suta. Potrivit nutritionistilor, cafeaua verde este o sursa importanta de antioxidanti. Antioxidantii sunt compusi naturali ce au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, fiind importanti pentru mentinerea unui organism sanatos, precizeaza specialistii in nutritie. Un nou tip de cafea s-a lansat recent pe piata din Romania si are in componenta 35 la suta cafea verde si 65 la suta cafea prajita pentru un gust intens, precizeaza Gandul.


Cum inving copiii cancerul


Iulia, diagnosticata in urma cu sase ani cu cancer, este unul dintre copii care au reusit sa invinga boala. Acum, la 18 ani, Iulia se considera o norocoasa si este fericita ca a trecut de aceasta etapa dificila a vietii ei. Initial, ea a fost diagnosticata cu anemie de medicul de familie, dar dupa 20 de zile de tratament pentru aceasta boala, starea i s-a agravat si a ajuns la spital. Aici i s-a pus diagnosticul corect si a inceput tratamentul pentru cancer cu citostatice. S-a simtit bine o perioada dupa care a inceput sa aiba probleme si a fost nevoita sa faca o operatie chiar in ziua in care a implinit 17 ani. Viata ei nu a mai fost la fel de cand a aflat ca are cancer, in acel moment fata a incetat sa se mai simta ca un copil normal pentru ca devenise diferita. Tratamentul a fost dureros si costisitor, iar efectele lui se resimt inca. Iulia spune ca nici macar nu poate sa manance ca un copil de varsta ei pentru ca trebuie sa respecte un regim alimentar special, scrie Romania libera.


Picaturile de nas creeaza dependenta


Lista remediilor naturiste. Picaturile de nas contin substante care duc la aparitia dependentei fizice, astfel ca un tratament cu asemenea produse trebuie urmat timp de cel mult cinci zile, avertizeaza medicii. Picaturile de nas duc la aparitia dependentei, daca sunt administrate altfel decat la recomandarea medicului, avertizeaza specialistii. "Pacientul trebuie sa urmeze, in primul rand, un tratament numai la recomandarea unui medic specialist, iar in al doilea rand, terapia cu medicamente trebuie urmata doar pe durata prescrisa de medic, chiar si in cazul picaturilor decongestionante. Picaturile de nas contin substante care duc la aparitia dependentei fizice, astfel ca un tratament cu asemenea produse trebuie urmat cel mult cinci zile", spune psihiatrul Florin Ene, seful Sectiei de Dependenta de Substante, din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", din Bucuresti, potrivit Gandul.



de Cristina Bobe HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.