Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
10 nov 2010 553 vizualizări
Afaceristii vrinceni, datori cu 10 milioane euro statului

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea a actualizat lista societatilor comerciale cu obligatii restante la bugetul de stat si cuantumul acestor obligatii restante la 30 septembrie 2010 si neachitate pina la data publicarii. La bugetul general consolidat au fost publicati contribuabilii mijlocii si mici care inregistrau la 31.09.2010 restante de 44,67 milioane lei. "La bugetul de stat au fost publicati 2.550 contribuabili mijlocii si mici care aveau obligatii restante de 22,84 milioane lei. Pentru obligatiile fata de bugetul asigurarilor sociale de stat au fost publicati 1.252 contribuabili mijlocii si mici care inregistrau restante de 16,40 milioane lei. Obligatiile la bugetul fondului asigurarilor de sanatate sint de 4,80 milioane lei si provin de la 1.093 contribuabili mijlocii si mici. Pentru obligatiile fata de bugetul asigurarilor de somaj au fost publicati 691 contribuabili mici si mijlocii care inregistreaza obligatii restante de 0,63 milioane lei", au precizat oficialii DGFP. Actualizarea informatiilor referitoare la obligatiile restante la data de 31 decembrie 2010 se face pina in ultima zi a primei luni din trimestrul urmator celui de raportare, respectiv 31 ianuarie 2011. (D. G.)


Peste 7.000 doze de vaccin pentru imunizarea scolarilor


Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea a mai primit de la Ministerul Sanatatii o transa de vaccinuri pentru continuarea campaniilor scolare de imunizare. Unitatea a primit 3.300 doze de diftero-tetanic de tip adult, ser care urmeaza sa fie administrat elevilor de clasa a IX-a care anul trecut au sarit peste aceasta vaccinare. S-au primit si 4.180 doze vaccin polio-injectabil, ser care se administreaza elevilor din clasa a III-a. De altfel, imunizarea impotriva poliomielitei se face la virsta de 2, 4, 6 luni, urmata de rapelul unu la virsta de 12 luni si rapelul doi la virsta de 9 ani. (R. M.)


Valabilitatea voucherelor Rabla a fost prelungita!


Vrincenii care detin vouchere pentru programul Rabla pot sta linistiti deoarece termenul de valabilitate al acestora tocmai a fost prelungit pina la 31 ianuarie 2011. Termenul initial de expirare a valabilitatii acestora era 23 noiembrie, dar Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor a acordat aceasta prelungire atentionind totusi ca alta nu va mai exista. Oficialii ministerului discuta despre cum va functiona programul in cursul anului viitor. Fie va fi pastrata actuala forma a programului, fie se vor acorda patru vouchere in loc de trei, dar de o valoare mai mica. Potrivit celei de-a doua variante un voucher va avea valoarea de trei mii de lei cu 800 lei mai putin decit in prezent. Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national are un buget de 722.000.000 lei si are ca scop scoaterea din uz a 190 de mii de autovehicole mai vechi de 10 ani de la data cind acestea au fost fabricate. Atit persoanele fizice cit si cele juridice pot beneficia de acest program. In 2010 au fost casate peste 180 de mii de autoturisme vechi de sase ori mai mult decit in 2009 cind au fost casate doar 30 de mii de masini. (S.T.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.