Ultima oră

DSVSA a controlat tot!

Gabriel Sava
8 nov 2010 587 vizualizări
Inspectorii veterinari au efectuat luna trecuta 52 de actiuni de control in unitati de procesare, depozitare si desfacere, exploatatii de animale si tirguri de animale

"Au fost verificate depozite frigorifice, unitati de procesare lapte, unitati procesare carne, cantine, pensiuni, restaurante, magazine alimentare, hipermarketuri, unitati farmaceutice, unitati fabricare produse din morarit si panificatie, unitati de vinificatie, depozite, exploatatii comerciale si non profesionale de animale. De asemenea, au fost efectuate cinci controale in trafic privind circulatia animalelor si respectarea conditiilor de bunastare in timpul transportului", a declarat dr. Iulian Cucoli, purtatorul de cuvint al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vrancea. Inspectorii au aplicat cu aceasta ocazie si trei sanctiuni in valoare de 3.400 de lei. Cele mai dese abateri de la legislatia sanitar veterinara au fost vinzarea sau instrainarea animalelor, cumpararea ori luarea acestora in proprietate cu orice titlu, fara documentele prevazute de legislatia in vigoare, dar si lipsa conditiilor de igiena. Desi legislatia privind transportul si comercializarea porcinelor nu s-a schimbat, de cele mai multe ori, comerciantii sustin ca nu au cunostinta de aceste prevederi. Mai mult, acestia risca sa le fie confiscate si animalele pentru care, de multe ori, nu pot prezenta nici un fel de document sanitar veterinar. (Gabriel SAVA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.