Ultima oră

Vrancea ar putea avea un reprezentant la CSM

Gabriel Sava
1 nov 2010 763 vizualizări
Adrian Toni Neacsu candideaza din partea tribunalelor la CSM

Un singur loc si 9 candidati, aceasta este competitia in care a intrat si presedintele Tribunalului Vrancea, judecatorul Adrian Toni Neacsu, pentru a obtine singurul mandat din partea tribunalelor la CSM. Neacsu va candida azi cu inca 8 judecatori respectiv Marcel Rusu (Sibiu) Gabriela Baltag (Neamt) Monalisa Neagoe (Bucuresti) Ovidiu Putura (Nasaud) Norel Popescu (Mehedinti) Mariana Varga (Vilcea), Lacramioara Axinte (Botosani) si Rustin Ciasc (Caras Severin). Desi recunoaste ca in aceasta cursa are de a face cu nume si candidaturi importante, Neacsu are incredere in sansa sa, mai ales dupa votul de incredere pe care l-a primit in septembrie din partea judecatorilor de pe raza teritoriala a Curtii de Apel de la Galati. Adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor pentru desemnarea membrilor viitorului Consiliu vor incepe azi, finalizarea alegerilor fiind programata pina la data de 15 decembrie, cind expira termenul-limita pentru validarea membrilor nou alesi. Mandatul actualilor membri CSM expira pe 11 ianuarie 2011, data pina la care Senatul trebuie sa ii valideze pe noii membri ai Consiliului. Conform Constitutiei, Consiliul Superior al Magistraturii este alcatuit din 19 membri, dintre care 14 sint alesi in adunarile generale ale magistratilor si validati de Senat, doi reprezentanti ai societatii civile, specialisti in domeniul dreptului, care se bucura de inalta reputatie profesionala si morala, alesi de Senat si trei membri de drept: ministrul Justitiei, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si procurorul general al Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie. Durata mandatului membrilor CSM este de sase ani, iar presedintele Consiliului este desemnat dintre membrii alesi, pentru un mandat de un an, care nu poate fi reinnoit. Vrancea mai are un reprezentant indirect la aceste alegeri, respectiv una dintre candidaturile din partea societatii civile in persoana Corinei Dumitrescu, sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu. Candidatura Corinei Dumitrescu a fost propusa de Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" din Bucuresti- Facultatea de Stiinte Juridice, al carei rector este. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739420 zile, 10 ore, 27 minute, 10 secunde
Dle.Adrian Toni Neacsu ,suntem alaturi si va dorim sa va realizati obiectivul,dar sa nu uitati ca sunteti om si vine o zi cind veti plati ,caci toti suntem datori cu o moarte,ca poti trai decent si citeste integral
, acum 739420 zile, 10 ore, 27 minute, 10 secunde
Ai grija unchiule ce faci, cred ca se vor scimba multe si in justitie, stiu ca va este greu la toti dar ginditi-va si la cei din detentie.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.